Mégis fellépett Matisyahu a spanyol reggaefesztiválon

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

A szervezők bocsánatot kértek az amerikai-zsidó énekestől, elismerték, hibát követtek el azzal, hogy Matisyahu fellépését lemondták, amiért kérdésükre azt nyilatkozta, hogy nem támogatja a Palesztin államot. A szervezők egy helyi szélsőséges mozgalom nyomására hivatkoztak.

Matisyahu a fesztiválon
Matisyahu a fesztiválon

Matisyahu nem izraeli állampolgár, és a dalai semmilyen politikai tartalmat nem hordoznak. Ennek ellenére a fellépését lemondták a spanyol fesztiválon, holott az esemény azt hirdeti magáról a weboldalán, hogy támogatja a párbeszédet a konfliktusok megoldása érdekében.

A Spanyol Külügyminisztérium, a főbb politikai pártok és a spanyol sajtó nagy része élesen kritizálta a döntést. Az spanyol amerikai nagykövetség egyenesen aggasztónak nevezte az eseményeket.

Az izraeli politikát gyakran kritizáló El Pais elfogadhatatlan diszkriminációnak nevezte a történteket. A fesztivált közpénzből finanszírozzák. A Spanyol Külügyminisztérium úgy nyilatkozott elutasít mindenféle bojkottot és az antiszemitizmus bármilyen formában való megnyilvánulását.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp