Mégis fellépett Matisyahu a spanyol reggaefesztiválon

A szervezők bocsánatot kértek az amerikai-zsidó énekestől, elismerték, hibát követtek el azzal, hogy Matisyahu fellépését lemondták, amiért kérdésükre azt nyilatkozta, hogy nem támogatja a Palesztin államot. A szervezők egy helyi szélsőséges mozgalom nyomására hivatkoztak.

Matisyahu a fesztiválon
Matisyahu a fesztiválon

Matisyahu nem izraeli állampolgár, és a dalai semmilyen politikai tartalmat nem hordoznak. Ennek ellenére a fellépését lemondták a spanyol fesztiválon, holott az esemény azt hirdeti magáról a weboldalán, hogy támogatja a párbeszédet a konfliktusok megoldása érdekében.

A Spanyol Külügyminisztérium, a főbb politikai pártok és a spanyol sajtó nagy része élesen kritizálta a döntést. Az spanyol amerikai nagykövetség egyenesen aggasztónak nevezte az eseményeket.

Az izraeli politikát gyakran kritizáló El Pais elfogadhatatlan diszkriminációnak nevezte a történteket. A fesztivált közpénzből finanszírozzák. A Spanyol Külügyminisztérium úgy nyilatkozott elutasít mindenféle bojkottot és az antiszemitizmus bármilyen formában való megnyilvánulását.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp