Korszakos felfedezés a HIV kutatásban!

Egy izraeli kutató forradalmian új felfedezést tett a HIV vírussal kapcsolatban. Dr. Ran Taube, a Ben Gurion Egyetem mikrobiológiai, immunológiai és genetikai tanszékének kutatója összefüggést talált a HIV vírus és a leukémia között.

Taube és a kutatást vezető Dr. Uri Rubio szerint ez a felfedezés áttörést jelent, megakadályozhatja a HIV vírus terjedését, és jó eséllyel elpusztíthatja a halásos vírust.

Jelenleg nincs oltás a HIV ellen, amely megvédene a fertőzéstől, csak olyan ellenanyag van, amely meggátolja a vírus terjedését a már megfertőzött személyben. Ráadásul a vírus részecskéi lappanganak a szervezetben, és nem reagálnak az ellenanyagokra, így bármikor aktiválódhatnak a szervezetben.

Taube szerint a HIV és a leukémia közötti hasonlóság felfedezésével sokkal hatékonyabb kezelést tudnak nyújtani mind a HIV, mind a leukémia számos fajtájára, és nagy valószínűséggel megtalálhatják az életmentő gyógymódot is.

„Hasonló folyamat játszódik le akkor, amikor az AIDS vírus a krónikus stádiumba lép, mint amikor a leukémia során gát alá kerül a vérképzés folyamata”, állítja Taube.

Taube és csapata mostanra már elnyerte az Amerikai Leukémia Kutatóintézet támogatását.

A kutatás következő stádiumában szeretnék „felébreszteni” a lappangó HIV víruselemeket, és ezzel egy időben aktiválni a vírust elpusztító anyagot, amely remélhetőleg végleg kiöli a szervezetből a betegséget.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp