Ez történik, ha náci propagandával kommentelik a menekültügyet

Az Independent újságírói két névtelen kommentelő segítségével azt igyekeztek bemutatni, mennyire veszélyes, ha a nem humánus retorika válik normává a menekültügy kezelésében. Mint megjegyezték, egyre riasztóbb, ahogy a média foglalkozik a menekültekkel, és ennek a folyamatnak „a miniszterelnökük szélsőjobbal harmonizáló nyelvezete” sem állt ellen.

A @bestofthemail és a @dmreporter Twitter-fiókok mögött állók úgy találták, hogy a menekültellenes megnyilvánulások túlságosan elharapóztak egyes sajtótermékekben. Egy kísérletbe kezdtek. A jobboldali kiszólásoktól amúgy sem mentes bulvárlap, a Daily Mail oldalain azt vizsgálták, mi történik, ha néhány híres-hírhedt náci szövegben a „zsidó” szót kicserélik a „menekült” szóra.

Az egyik náci politikus, Robert Ley szövegéből például ez lett, amikor bekerült egy menekülteket szállító hajó legalább 200 ember halálával járó tragédiájának kommentjébe: „Világos, hogy a menekültekkel szembeni küzdelem vagy-vagy alapon megy. Bármilyen félmegoldás saját magunk felszámolásához vezet. Nincs más választásunk, mint a kíméletlen harc ellenük minden eszközzel.” Ez a bejegyzés 193 embernek tetszett, és csak hatan szavaztak ellene.

(A cikk itt folytatódik.)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp