Ez történik, ha náci propagandával kommentelik a menekültügyet

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Az Independent újságírói két névtelen kommentelő segítségével azt igyekeztek bemutatni, mennyire veszélyes, ha a nem humánus retorika válik normává a menekültügy kezelésében. Mint megjegyezték, egyre riasztóbb, ahogy a média foglalkozik a menekültekkel, és ennek a folyamatnak „a miniszterelnökük szélsőjobbal harmonizáló nyelvezete” sem állt ellen.

A @bestofthemail és a @dmreporter Twitter-fiókok mögött állók úgy találták, hogy a menekültellenes megnyilvánulások túlságosan elharapóztak egyes sajtótermékekben. Egy kísérletbe kezdtek. A jobboldali kiszólásoktól amúgy sem mentes bulvárlap, a Daily Mail oldalain azt vizsgálták, mi történik, ha néhány híres-hírhedt náci szövegben a „zsidó” szót kicserélik a „menekült” szóra.

Az egyik náci politikus, Robert Ley szövegéből például ez lett, amikor bekerült egy menekülteket szállító hajó legalább 200 ember halálával járó tragédiájának kommentjébe: „Világos, hogy a menekültekkel szembeni küzdelem vagy-vagy alapon megy. Bármilyen félmegoldás saját magunk felszámolásához vezet. Nincs más választásunk, mint a kíméletlen harc ellenük minden eszközzel.” Ez a bejegyzés 193 embernek tetszett, és csak hatan szavaztak ellene.

(A cikk itt folytatódik.)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp