A mi izraeli konyhánk: csirkemáj tésztával, vörösbor mártással és zsályával

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Az izraelikonyha.blogspot.hu e heti receptje elsőre talán egy egyszerű fogásnak tűnik, de amikor elkészül, világossá válik, hogy simán megállja a helyét akár még egy ünnepi asztalon is. A csirkemájat ezúttal ugyanis tésztával készítjük.

A csirkemájat általában burgonyapürével és gazdag mártással esszük, vagy ha tésztához húst csatolunk, akkor az rendszerint apróra vágott csirkemell. Most azonban csirkemájat fogunk készíteni tésztával, vörösborral és zsályával. Lehet, hogy nagyon egyszerűnek tűnik az adag, de ha elkészül, akkor kapásból lehet ünnepi fogásként is tálalni.

Hozzávalók (4 személyre):
2 pohár száraztészta
500g csirkemáj
1 pohár vörösbor
4 gerezd szeletelt fokhagyma
3 evőkanál datolyaméz
2 evőkanál olívaolaj
4 zsályalevél
20 dió
Só, bors

Elkészítés:
A gyártó utasításai szerint kifőzzük a tésztát, és félretesszük.
Serpenyőben 2 evőkanál olívaolajon kb. 2 percig pörköljük a diót, majd hozzátesszük a csirkemájat és további 2 percig pirítjuk.
Hozzáöntjük a vörösbort, aztán beletesszük a fokhagymát, a datolyamézet, és magas lángon mintegy 4 percig főzzük, amíg lecsökken a bor mennyisége. Sóval, borssal fűszerezzük.
Hozzáadjuk a tésztát, majd a zsályaleveleket, és további 2 percig főzzük.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp