Megmentette egy kislány életét a Frankel-zsinagóga kántora

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Nógrádi Gergely író, kántor mentette meg egy nyolc éves kislány életét a tiszakécskei szabadstrandon. Ruhástól a vízbe vetette magát, beúszott a kislányért, és kimentette a gyereket.

Nógrádi Gergely éppen a barátait látogatta meg a kisvárosban, majd feleségével lement a Tisza-partra, hogy megmártózzék a folyóban. Úszott, majd kijött a vízből, és felöltözve már épp indulni készültek, mikor egy nő kezdett sikoltozni a parton, mivel a kislánya, aki nem tudott úszni, a motorcsónakok számára letűzött táblán túlra keveredett, ahol a folyó nagyon hirtelen mélyül. A szemtanúk elmondása szerint a kislány fuldoklott és kapálózott, az édesanyja viszont nem mert a vízbe menni, mivel ő maga sem tudott úszni.

Nógrádi Gergely
Nógrádi Gergely

Nógrádi Gergely ekkor ruhástól a vízbe vetette magát, beúszott a kislányért, aki addigra már elmerült a folyóban, és megkeresve őt az erős sodrású vízben, kimentette a gyereket. Mire a partra értek, addigra a kislány apukája is előkerült, így a család együtt mondott köszönetet az írónak, majd miután túljutottak az első rémületen, összeszedelőzködtek, hogy hazainduljanak. Ekkor a kislány még egyszer odament Nógrádi Gergelyhez, és csak annyit súgott neki: „Köszönöm szépen!”

„Kedvesek vagytok, de az égvilágon semmi különös nincs abban, hogy egy kislány után ugrottam a Tiszába. Mindőtök ugyanezt tette volna” – írta Nógrádi az eset után a Facebookon. A hozzászólók egyike megjegyezte: valaha ilyen tettért életmentő kitüntetés járt volna.

Nógrádi Gergely a Frankel-zsinagóga kántora, nemrég az észak-angliai Leedsben énekelt, olyan tomboló sikert aratva, hogy ez alkalomból a szaksajtó az európai kántorművészet trónjának jogos birtokosaként nevezte meg. Akárcsak édesapja, Nógrádi Gábor, Gergely is főként ifjúsági regényeket ír.

(Via Librarius)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp