Elmarad a Zsidó Nyári Fesztivál, de lesz helyette másik

Idén nem rendezik meg a 17 éve elindított Zsidó Nyári Fesztivált. De jövőre, megújított formában új programokkal áll elő a fesztivál. A zsidó témájú előadó-művészetnek azonban idén nyáron is lesz seregszemléje.

A fesztivál azzal a célkitűzéssel indult, hogy bemutassa, ismertté tegye a zsidó kultúrát, egy héten át megtöltse a zsinagógákat, és a világi helyszínek felé is forduljon. A fesztiválra a világ minden tájáról érkeztek látogatók, a zsidónegyed egyre inkább a reneszánszát éli, és a környéken évről-évre bővül a zsidó rendezvények, fesztiválok száma – írja közleményében az ügyvezető igazgató, Vadas Vera.

Horgas Eszter
Horgas Eszter

A Zsidó Nyári Fesztivál 2015-ben „Superbrand” lett. Azt remélik, megtarthatják ezt a címet, és meg is újulhatnak. Mint írja Vadas Vera, az elmúlt években a Zsidó Nyári Fesztivál hiányossága volt, hogy csak egy hétig tartott, és nem vált elég vonzóvá a fiatalságnak. Nem igazán alakult ki fesztiválhangulat még a zsidónegyedben sem, hiányoztak a könnyed, nyitott, utcai rendezvények, a beszélgetős programok, a környék lakóit megmozgató közösségi rendezvények.

A kimaradó évben a Mazsihisz-BZSH Zsidó Kulturális Fesztivál néven sokszínű rendezvénysorozatot szervez a megszokott augusztus végi, szeptember eleji időpontban a Dohány utcai Zsinagógában, a Rumbach utcai Zsinagógában és a Goldmark teremben. A Zsidó Nyári Fesztivál pedig arra törekszik, hogy jövőre új koncepcióval többhetes rendezvénysorozatot indítson. Már elkezdték a 2016-os év előkészületeit.

(Via nol.hu, mazsihisz.hu)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp