Jeruzsálembe látogatott a görög külügyminiszter

A közös gazdasági és biztonságpolitikai érdekekről tárgyalt hétfőn Jeruzsálemben Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök és Nikosz Kociasz görög külügyminiszter.

Nikosz Kociasz és Benjamin Netanjahu
Nikosz Kociasz és Benjamin Netanjahu

Netanjahu kijelentette, hogy Izrael és Görögország szövetségesek a szélsőséges iszlamisták elleni harcban. A görög diplomácia vezetője a tárgyalás előtt azt mondta, hogy a két országnak közösek az érdekei a biztonság, a gazdaság és az energiagazdálkodás kérdéseiben.

A nemzetközi hitelezőkkel való megállapodásról előző nap rendezett népszavazáson a nem szavazatokat támogató (a kormányban függetlenként helyet kapott) Kociasz megköszönte, hogy Izrael aggódik Görögországért a gazdasági helyzet miatt. “Görögország kis ország hosszúra nyúló történelemmel és számos gonddal, de biztos vagyok benne, hogy kilábalunk a válságból”- mondta.

A görög külügyminiszter háromnapos hivatalos látogatásra érkezett Izraelbe. A tervek szerint a jeruzsálemi tárgyalások után meglátogatja a Palesztin Hatóság vezetőit is Rámalláhban. A diplomáciai egyeztetéseken még a népszavazás tervezését megelőzően, már több mint egy hónappal ezelőtt határoztak a görög miniszter látogatásáról, amely elsősorban a gazdasági kapcsolatokra összpontosít – közölte a vizit előestéjén az izraeli külügyminisztérium.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp