A mi izraeli konyhánk: sült lazac zöldségekkel és kakukkfűvel

“Ennek az egytálételnek az elkészítése – mint a legtöbb itt közölt recepté – minimális erőfeszítést igényel, sőt túlzás nélkül mondhatom, hogy egyáltalán nem feszítettem meg az erőmet, hacsak az edényfelemelést nem számítom annak.” E heti receptünk az izraelikonyha.blogspot.hu jóvoltából.

Az izraeli konyha egyik kedvelt és népszerű eleme a hal, én hetente legalább egyszer fogyasztok ebédre a halacska különböző elkészítésű változataiból. Micsoda élmény!

És akkor most jöjjön a “Szaftos lazac, zöldség és gomba körettel” receptje:

Hozzávalók (5 adaghoz):

700g friss lazac filé, nagy darabokra vágva
1/4 csésze majonéz (el lehet hagyni)
1 evőkanál frissen facsart citromlé
egy kis durva tengeri só

Zöldségek:
1 csésze koktélparadicsom
1 piros paprika, kockázva
1 sárga paprika, kockázva
2 paradicsom négyfelé vágva
2 piros chili paprika
5 gerezd fokhagyma
1 kosárka vadon termő gomba
1 csésze karfiol fejecske

A mártáshoz:
3 evőkanál olívaolaj
1/2 citrom leve

őrölt fekete bors
2 evőkanál friss kakukkfű levél

Elkészítés:

180 fokra előmelegítjük a sütőt.
A zöldségeket egy sütőedénybe helyezzük. A mártás minden öszetevőjét összekeverjük és a zöldségre öntjük. 20 percig sütögetjük.
Eközben belekeverjük a majonézbe a citromot és a sót.
Ezzel a keverékkel bőségesen megkenjük a lazackockákat, majd azokat a serpenyőben lévő zöldségre helyezzük, és további 20 percig sütjük, míg a lazac kicsit megbarnul.
Természetesen melegen tálaljuk.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp