Törölni kell minden holokauszttagadó cikket a kurucinfóról

A bíróság megalapozottnak találta az ügyészség holokauszttagadás miatt beadott indítványát, és elrendelte a neonáci portál egy teljes aloldalának törtlését. Egy másik, konkrét cikk ügyében viszont már valamivel előrébb jár az igazságszolgáltatás.

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség indítványa alapján a Pesti Központi Kerületi Bíróság elrendelte egy a kuruc.info oldalon elérhető „holokamu” megnevezésű aloldal végleges hozzáférhetetlenné tételét.

Egy konkrét kuruc.infós cikk esetében már valamennyivel előrébb jár az igazságszolgáltatás. A Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság döntése értelmében ugyanis az „Elbocsátó levelek, fizetési kimutatások, precíz adatkezelés – „unortodox” dokumentumok Auschwitzból” című, 2013-ban megjelent cikk és az ahhoz tartozó hozzászólások végleges hozzáférhetetlenné tételét már elrendelték, a döntés márciusban jogerőre is emelkedett.

A bírósági döntés ellenére azonban a cikk a mai napig elérhető, mivel az Egyesült Államokban található tárhelyszolgáltató önkéntesen nem távolította el a tartalmat. A bíróság ezért május elején jogsegély kérelmet terjesztett elő az Amerikai Egyesült Államok illetékes hatósága felé, az Igazságügyi Minisztérium közreműködésével.

(via atv.hu)

  • Ha tetszett a cikkünk, támogass minket! Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy zsidó közösségi portálként minél több és színesebb anyagot közölhessünk a Kibicen. Minden adományt szívesen veszünk! Bankszámlaszám: CIB 10701324-67817975-51100005


    Egyszeri támogatás:

    Havi támogatás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp