Törölni kell minden holokauszttagadó cikket a kurucinfóról

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

A bíróság megalapozottnak találta az ügyészség holokauszttagadás miatt beadott indítványát, és elrendelte a neonáci portál egy teljes aloldalának törtlését. Egy másik, konkrét cikk ügyében viszont már valamivel előrébb jár az igazságszolgáltatás.

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség indítványa alapján a Pesti Központi Kerületi Bíróság elrendelte egy a kuruc.info oldalon elérhető „holokamu” megnevezésű aloldal végleges hozzáférhetetlenné tételét.

Egy konkrét kuruc.infós cikk esetében már valamennyivel előrébb jár az igazságszolgáltatás. A Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság döntése értelmében ugyanis az „Elbocsátó levelek, fizetési kimutatások, precíz adatkezelés – „unortodox” dokumentumok Auschwitzból” című, 2013-ban megjelent cikk és az ahhoz tartozó hozzászólások végleges hozzáférhetetlenné tételét már elrendelték, a döntés márciusban jogerőre is emelkedett.

A bírósági döntés ellenére azonban a cikk a mai napig elérhető, mivel az Egyesült Államokban található tárhelyszolgáltató önkéntesen nem távolította el a tartalmat. A bíróság ezért május elején jogsegély kérelmet terjesztett elő az Amerikai Egyesült Államok illetékes hatósága felé, az Igazságügyi Minisztérium közreműködésével.

(via atv.hu)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp