Törölni kell minden holokauszttagadó cikket a kurucinfóról

A bíróság megalapozottnak találta az ügyészség holokauszttagadás miatt beadott indítványát, és elrendelte a neonáci portál egy teljes aloldalának törtlését. Egy másik, konkrét cikk ügyében viszont már valamivel előrébb jár az igazságszolgáltatás.

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség indítványa alapján a Pesti Központi Kerületi Bíróság elrendelte egy a kuruc.info oldalon elérhető „holokamu” megnevezésű aloldal végleges hozzáférhetetlenné tételét.

Egy konkrét kuruc.infós cikk esetében már valamennyivel előrébb jár az igazságszolgáltatás. A Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság döntése értelmében ugyanis az „Elbocsátó levelek, fizetési kimutatások, precíz adatkezelés – „unortodox” dokumentumok Auschwitzból” című, 2013-ban megjelent cikk és az ahhoz tartozó hozzászólások végleges hozzáférhetetlenné tételét már elrendelték, a döntés márciusban jogerőre is emelkedett.

A bírósági döntés ellenére azonban a cikk a mai napig elérhető, mivel az Egyesült Államokban található tárhelyszolgáltató önkéntesen nem távolította el a tartalmat. A bíróság ezért május elején jogsegély kérelmet terjesztett elő az Amerikai Egyesült Államok illetékes hatósága felé, az Igazságügyi Minisztérium közreműködésével.

(via atv.hu)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp