Helen Mirrent a Zsidó Világkongresszus díjával tüntetik ki

Az Oscar-díjas angol színésznő a Hölgy aranyban című új filmjéért kapja az elismerést, mert a film a szervezet szerint segít a nácik által elrablott műkincsekkel kapcsolatos ismeretek átadásában. 

A Zsidó Világkongresszus (WJC) és a filmet gyártó Weinstein Company csütörtökön jelentette be, hogy Mirren a szervezet elismerésében részesül. Ronald S. Lauder, a WJC elnöke még idén egy külön ceremónia keretében nyújtja át a díjat a színésznőnek New Yorkban.

http://www.youtube.com/watch?v=eusOupSmYk0

Mirren a Hölgy aranyban című filmben azt az osztrák-amerikai Maria Altmannt formálta meg, aki 2006-ban az ausztrál államtól sikeresen perelte vissza az osztrák Gustav Klimt (1862-1918) öt festményét, köztük azt a portrét is, amit a művész Maria Altmann rokonáról, Adele Bloch-Bauerről festett. A képet később Lauder 135 millió dollárért vásárolta meg, most éppen a New York-i Neuen Galériában látható.

A filmet az idei Berlinalén mutatták be, ahol Mirren arról beszélt, hogy fontosak az ilyen produkciók, mert a náci korszakban elkobzott zsidó műtárgyak sorsáról sokan nem tudnak eleget. Magyarországon május 21-én debütált a film.

A teljes cikk itt olvasható.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp