Mi a legnehezebben kimondható lengyel szó?

Idén a fesztivál díszvendége Lengyelország. Ötperces jiddis-lengyel nyelvórák, koncertek, többek közt a Rzeszow Klezmer Band, és a lengyel konyha különlegességei várják az érdeklődőket. Az ételeket a lengyel sztárséf, Malka Kafka készíti majd el.

Idén a fesztivál díszvendége Lengyelország, így a látogatók lengyel koncertekre, így többek közt a Rzeszow Klezmer Band (PL) fellépésére ülhetnek be és megkóstolhatják a lengyel konyha néhány különleges ízét, amelyeket a lengyel sztárséf, Malka Kafka készít majd el.

Malka Kafka lengyel sztárséf
Malka Kafka lengyel sztárséf

A lengyel díszvendégségre tekintettel a fesztivál mottója lengyel zsidók – zsidó lengyelek, ennek szellemében számos program várja a látogatókat. Két kiállítás is foglalkozik majd a lengyel származású zsidókkal. A Mi, varsói zsidók című tárlatot a varsói közösség sátránál lehet megnézni, illetve a Kazinczy utcai zsinagóga előtt híres, lengyel származású zsidókról nyílik kiállítás, amelyet kizárólag június 7-én, a fesztivál ideje alatt lehet megtekinteni.

Ezen kívül ötperces jiddis-lengyel nyelvórákat vehetnek majd az érdeklődők a varsói sátornál. Rendes nyelviskolát rendeznek itt be a szervezők padokkal, székekkel, és megtudhatjuk többek között azt, mi a barátság, a szerelem, a zsidó jiddisül és lengyelül, illetve megtanulhatjuk, hogy hangzik a legnehezebben kimondható szó, a bogár lengyelül. A magyar cipőfűző szót néhány éve az egyik legszebben hangzó magyar szónak választották egy nemzetközi versenyen, ennek is megtanulhatjuk a lengyel és a jiddis megfelelőjét.

 

 

 

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp