“Az ékszertervezés a véremben van” – Vadjutka

Wild Judit, aki nem más, mint a népszerű Vadjutka márka létrehozója, három éve “fő állású” ékszertervezőként és ékszerkészítőként dolgozik. Eleinte lassan duzzadt az üzlet, de ma már a belvárosi Paloma ház egyik boltját bérli. Nagyanyja Rotschild Klára szalonjában volt varrónő, ő maga kitanulta ugyan az ötvösséget, de azt mondja, a tervezés alapjában mindig is a vérében volt. KISFILM AZ ÉKSZERTERVEZŐRŐL CSAK A KIBICEN!

Wild Judit eddig háromszor váltott szakmát: volt már újságíró, fotóriporter, piackutató, szociológus, tanult fotóriporternek és ötvösnek. Azonban három éve “fő állású” ékszertervezőként és ékszerkészítőként dolgozik. A Vadjutka márkát már 2007-ben létrehozta, s eleinte ékszerekről szóló hírleveleket küldözgetett ismerőseinek, majd azok ismerőseinek, így duzzadt fokozatosan a címlista. A Wamp dizájnvásáron többször állított már ki és számos boltba is vitte portékáit mire önálló vállalkozásba mert fogni. Lassan és fokozatosan építette vállalkozását, azt mondja, nem szabad az árral szégyenlősködni, ki kell számolni, mikor éri meg és muszáj segítséget is kérni, hiszen mindenhez nem lehet érteni, nem egyszemélyes egy ilyen vállalkozás.

Ma már a belvárosi Paloma ház egy kis boltját bérli, amelynek falait szinte a földtől a plafonig saját darabjai díszítik. A neten is kereskedik, de nem csak árulja ékszereit, hanem tartalmat is szolgáltat, egyfajta életérzést is ad. Imádja az extravagáns, egyedi ékszereket, főként textil, műanyag és fa az alapanyaga fülbevalóinak, láncainak, karkötőinek, gyűrűinek. Különböző kisállatkák, virágminták, gyöngyök és a pozsgások is kedvelt motívumai.

A Wesselényi utcai gimnáziumot két diploma követte (újságíró-fotóriporter és szociológia), majd elvégzett egy PhD-képzést, később pedig egy esti szakmunkásképzőben ötvösséget tanult. Közben sokfelé dolgozott, például a HVG-nél, a Magyar Rádióban, a Ringier Kiadóban és a Marketing Centrum Piackutató Intézetnél is.

A 39 éves életvidám, önironikus, álmodozó, de ugyanakkor racionális ékszertervező rosszul tűri a monotonitást és simán el tudja képzelni, hogy néhány év múlva egy teljesen új dologba fog. Szenvedélye a fotózás, a tangó és nyaranta a saját balkonkertje.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp