Európai médiadíj az Ítélet Magyarországon c. dokumentumfilmnek

A CIVIS médiadíj idei kitüntetettjei között a dokumentumfilm kategóriában az Ítélet Magyarországon című portugál-magyar-német koprodukció alkotói vették át a kitüntetést csütörtök este az Európai Parlament (EP) brüsszeli székházában tartott ünnepségen Martin Schulztól, az EP elnökétől.

Az 1987-es, nyugatnémet alapítású CIVIS médiakitüntetés idei díjátadó ünnepségén Schulz a cselekvő humanizmus értékeit emelte ki a díjazott alkotások közös jellemzőjeként.
“A rossz győzelméhez az is elég, hogy a jók tétlenek maradjanak” – mondta.

A romák elleni sorozatgyilkosságot tárgyaló perről szóló film rendezője és forgatókönyvírója Hajdú Eszter, zeneszerzője és producere Mester Sándor, társproducere Inka Dewitz és Michael Bogar, operatőre Szőnyi István, Hajdú Eszter, Medvigy Gábor, Horváth András, Steiner Péter, Varga János, Németh Viktor Csaba és Bedő Csaba, vágója Bartos Bence és Menno Boerema, hangmérnöke pedig Bőhm Dániel, Gerendai Ferenc és Karaszek Zoltán volt.

Hajdú Eszter rendező-forgatókönyvíró
Hajdú Eszter rendező-forgatókönyvíró

Az egyenként háromezer euró pénzjutalommal járó díjat nyolc kategóriában – különböző mozi-, tévé-, illetve rádióműsorok kategóriájában -, valamint internetes kategóriákban osztották ki.

 

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp