Sült édesburgonya szójaszósszal, mézzel és gyömbérrel

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Az édesburgonya elválaszthatatlan része a konyhánknak, mindig van belőle 2-3 darab raktáron, hogy a gyakran fellépő batata- sóvárgáskor azonnal kéznél legyen. Az alábbi édeskés, különlegesen ízesített sült édesburgonya (héberül -batata) köret amennyire könnyen elkészíthető, annyira nehéz megállni, hogy együltében mindet elpusztítsuk. E heti receptünk az izraelikonyha.blogspot.hu jóvoltából.

 

Hozzávalók (6 személyre):

1 kg ( 5-3 db) édesburgonya
1 marék apróra vágott petrezselyem
 

Mártáshoz:

1/2 pohár szójaszósz
2 nagy evőkanál méz
2 gerezd tört fokhagyma
1/2 kiskanál édes paprika
1/3 kiskanál őrölt gyömbér
1/3 kiskanál őrölt fekete bors
2 evőkanál víz
 

Elkészítés:

180 fokra melegítjük a sütőt.Meghámozzuk az édes burgonyát és kb. 1 cm vastag hasábokra vágjuk.
Minden mártáshoz valót összekeverünk egy tálban, hozzáadjuk az édes burgonyát és jól elkavarjuk, hogy a szósz mindent beborítson.Mindezt belehelyezzük egy tepsibe, lefedjük alufóliával, és 50 percig sütjük.A sütőből kivesszük a tepsit, leszedjük az alufóliát, a sütőt felső grill módra állítjuk, majd további 10 percre visszatesszük, hogy az édesburgonya aranyló színt kapjon. Végül kivesszük, megszórjuk petrezselyemmel és melegen tálaljuk.
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp