A mi izraeli konyhánk: pitás és sajtos gomba

Nemrég egyik munkatársam összedobott magának valami gyorsat reggelire, és engem is megkínált vele. Nem tudok ellenállni, muszáj veletek is megosztanom ezt a gombás sajtos pitás receptet… E heti receptünk az izraelikonyha.blogspot.hu jóvoltából.

 

Pitás és sajtos gomba

Hozzávalók:

100 g (2 csésze) ropogósra pirított hagymás pitadarabok
2 kosárka gomba 
1 üveg (140 g) pesto szósz 
50g feta kecske sajt 
1 evőkanál olívaolaj 
1/4 csésze reszelt parmezán sajt

 

Elkészítés:
180 fokra előmelegítjük a sütőt. Körülbelül egycentis nagyságúra törjük a korábban hosszában szétválasztott és ropogósra pirított pitát. Levágjuk a gombák lábát és kiskanállal óvatosan a sapkájukból is kivájunk egy kicsit, hogy legyen hely a tölteléknek. Apróra daraboljuk a gombalábakat és a ropogós pitadarabokkal egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a kockákra aprított feta sajtot és a pesto szószt is, majd óvatosan összekeverjük, hogy egységes tölteléket kapjunk. A gombafejeket összekeverjük az olívaolajjal, aztán nyílásukkal felfelé egy sütőpapírral bélelt serpenyőbe rendezzük őket. A gombákat bőségesen megtöltjük a töltelékkel, megszórjuk a parmezán sajttal, majd körülbelül húsz percig sütjük. Kivesszük és azonnak tálaljuk.

 

Jó étvágyat!
  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp