A mi izraeli konyhánk: pitás és sajtos gomba

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Nemrég egyik munkatársam összedobott magának valami gyorsat reggelire, és engem is megkínált vele. Nem tudok ellenállni, muszáj veletek is megosztanom ezt a gombás sajtos pitás receptet… E heti receptünk az izraelikonyha.blogspot.hu jóvoltából.

 

Pitás és sajtos gomba

Hozzávalók:

100 g (2 csésze) ropogósra pirított hagymás pitadarabok
2 kosárka gomba 
1 üveg (140 g) pesto szósz 
50g feta kecske sajt 
1 evőkanál olívaolaj 
1/4 csésze reszelt parmezán sajt

 

Elkészítés:
180 fokra előmelegítjük a sütőt. Körülbelül egycentis nagyságúra törjük a korábban hosszában szétválasztott és ropogósra pirított pitát. Levágjuk a gombák lábát és kiskanállal óvatosan a sapkájukból is kivájunk egy kicsit, hogy legyen hely a tölteléknek. Apróra daraboljuk a gombalábakat és a ropogós pitadarabokkal egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a kockákra aprított feta sajtot és a pesto szószt is, majd óvatosan összekeverjük, hogy egységes tölteléket kapjunk. A gombafejeket összekeverjük az olívaolajjal, aztán nyílásukkal felfelé egy sütőpapírral bélelt serpenyőbe rendezzük őket. A gombákat bőségesen megtöltjük a töltelékkel, megszórjuk a parmezán sajttal, majd körülbelül húsz percig sütjük. Kivesszük és azonnak tálaljuk.

 

Jó étvágyat!
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp