Kiakadt a család az Amy Winehouse-dokumentumfilmre

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Májusban, a cannes-i filmfesztiválon mutatják be az Amy című dokumentumfilmet, ami Amy Winehouse életét mutatja be archív felvételek és interjúk segítségével. A filmet eredetileg Winehouse családja támogatta, most azonban fordult a kocka, és a People magazinnak eljuttattak egy közleményt, amiben eltávolodnak a kész filmtől, amiért az félrevezető, és tele van féligazságokkal.

Amy Winehouse
Amy Winehouse

A család szerint a film nagy részében olyan emberek szólalnak meg, akiknek semmi közük nem volt Amyhez életéhez utolsó éveiben, a nekik ellentmondó interjúalanyok pedig nem kerültek be a végleges filmbe.

Az énekesnő apja, Mitch Winehouse azt mesélte a Sun on Sundaynek, hogy szabályosan rosszul lett, amikor megnézte a kész filmet, szerinte, ha Amy élne, nagyon dühös lenne a film láttán. A család szerint a film félreértelmezi Winehouse egészségügyi állapotát, és azt, ahogy a családja és az orvosai próbáltak neki segíteni. Szerintük a film azt sugallja, hogy Mitch gyakorolt nyomást a lányára, hogy a gyógyulás helyett inkább a színpadot válassza, és az Amy nevében felállított alapítványt is arra használja, hogy megtömje a saját zsebét.

Asif Kapadia (aki a hasonló port kavart Senna-dokumentumfilmet is rendezte) egy közleményt juttatott el a People-nek, amelyben elmondja, hogy a filmet a család teljes támogatásával kezdték el forgatni. Száz különböző személlyel készítettek interjúkat, az elkészült film pedig ezek alapján lett szerkesztve.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp