Kiakadt a család az Amy Winehouse-dokumentumfilmre

Májusban, a cannes-i filmfesztiválon mutatják be az Amy című dokumentumfilmet, ami Amy Winehouse életét mutatja be archív felvételek és interjúk segítségével. A filmet eredetileg Winehouse családja támogatta, most azonban fordult a kocka, és a People magazinnak eljuttattak egy közleményt, amiben eltávolodnak a kész filmtől, amiért az félrevezető, és tele van féligazságokkal.

Amy Winehouse
Amy Winehouse

A család szerint a film nagy részében olyan emberek szólalnak meg, akiknek semmi közük nem volt Amyhez életéhez utolsó éveiben, a nekik ellentmondó interjúalanyok pedig nem kerültek be a végleges filmbe.

Az énekesnő apja, Mitch Winehouse azt mesélte a Sun on Sundaynek, hogy szabályosan rosszul lett, amikor megnézte a kész filmet, szerinte, ha Amy élne, nagyon dühös lenne a film láttán. A család szerint a film félreértelmezi Winehouse egészségügyi állapotát, és azt, ahogy a családja és az orvosai próbáltak neki segíteni. Szerintük a film azt sugallja, hogy Mitch gyakorolt nyomást a lányára, hogy a gyógyulás helyett inkább a színpadot válassza, és az Amy nevében felállított alapítványt is arra használja, hogy megtömje a saját zsebét.

Asif Kapadia (aki a hasonló port kavart Senna-dokumentumfilmet is rendezte) egy közleményt juttatott el a People-nek, amelyben elmondja, hogy a filmet a család teljes támogatásával kezdték el forgatni. Száz különböző személlyel készítettek interjúkat, az elkészült film pedig ezek alapján lett szerkesztve.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp