Kóser boltot rongáltak meg Koppenhágában

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

„Zsidó disznók” feliratot fújtak vandálok egy dán kóserbolt falára és betörték a bolt kirakatát két hónappal a dán zsinagóga elleni merénylet után. A rombolást a környéken járőröző rendőrök fedezték fel múlt csütörtökön.

A nyomozást vezető Kenneth Jensen elmondta, „minden vandalizmus felháborító, de ez a helyszín különösen sokak érzékenységét sérti”.

A csütörtöki támadás két hónappal azután történt, hogy fegyveresek két embert megöltek Koppenhágában. Az egyik Dan Ozan, egy zsidó biztonsági őr volt, aki egy bat micva szertartást felügyelt a város zsinagógájánál.

Izrael dán nagykövete, Baruch Bina akkor azt nyilatkozta, „ez nem az a Dánia, amelyet ismerek és csodálok. A támadás óta a város nagy erőkkel védi a közösséget, hogy ne történhessenek ehhez hasonló incidensek a jövőben.

A csütörtöki rongálás után Bina elmondta, hogy elment a dán parlamentbe. „Tisztelegtem a zászló előtt, amely félig le volt eresztve Dánia német megszállásának 75-dik évfordulója alkalmából. Emlékszem, milyen hatalmas erőfeszítéseket tettek annak idején a dánok, hogy zsidókat mentsenek meg a náciktól. És akkor ma ott állunk Koppenhága egyetlen kóser boltjánál, amelynek betörték az ablakát”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp