Kóser boltot rongáltak meg Koppenhágában

„Zsidó disznók” feliratot fújtak vandálok egy dán kóserbolt falára és betörték a bolt kirakatát két hónappal a dán zsinagóga elleni merénylet után. A rombolást a környéken járőröző rendőrök fedezték fel múlt csütörtökön.

A nyomozást vezető Kenneth Jensen elmondta, „minden vandalizmus felháborító, de ez a helyszín különösen sokak érzékenységét sérti”.

A csütörtöki támadás két hónappal azután történt, hogy fegyveresek két embert megöltek Koppenhágában. Az egyik Dan Ozan, egy zsidó biztonsági őr volt, aki egy bat micva szertartást felügyelt a város zsinagógájánál.

Izrael dán nagykövete, Baruch Bina akkor azt nyilatkozta, „ez nem az a Dánia, amelyet ismerek és csodálok. A támadás óta a város nagy erőkkel védi a közösséget, hogy ne történhessenek ehhez hasonló incidensek a jövőben.

A csütörtöki rongálás után Bina elmondta, hogy elment a dán parlamentbe. „Tisztelegtem a zászló előtt, amely félig le volt eresztve Dánia német megszállásának 75-dik évfordulója alkalmából. Emlékszem, milyen hatalmas erőfeszítéseket tettek annak idején a dánok, hogy zsidókat mentsenek meg a náciktól. És akkor ma ott állunk Koppenhága egyetlen kóser boltjánál, amelynek betörték az ablakát”

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp