Különleges túrókuglóf

“Imádjuk ezt a túrós kuglófot, amit év közben akár sima liszttel is el lehet készíteni, de ilyenkor igazán különlegessé teszi a ropogós maceszdara.” Fűszeres Eszter receptje pészah alkalmából.

Most sok pesti szupermarketben lehet kapni, érdemes venni belőle, hogy később is legyen!


Hozzávalók:
25 dkg tehéntúró
20 dkg vaj
1 dl tejföl
3 tojás
25 dkg macesz dara
1,5 kk szódabikarbóna
1,5 dl őszibarack vagy almalekvár (más lekvár is jó)
10 dkg cukor
1 citrom leve és héja

A sütőt előmelegítjük 170 fokra.
A puha vajat habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt, tojásokat, és az áttört túrót. 
Beledolgozzuk adagonként a maceszdarát, amit előtte elkevertünk a szódabikarbónával, végül a lekvárt, a cukrot és a citromot is.
Kivajazott kuglófformába simítjuk, és 40 perc alatt tűpróbáig sütjük.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp