Festékszóróval rongálták meg a 70 év unokái fotókiállítást

Valakik festékszóróval fújták le az egyébként szabadon megközelíthető 70 év unokái fotókiállítást a Madách téren szombat éjjel. Hétfőn a megrongált képeket önkéntesek megtisztították.

A képeket a nemrég parkolóból autómentes köztérré alakított budapesti Madách téren lehetett megnézni. A kiállítás január 27-én nyitott. A 25 fotón a holokauszt–túlélők mellett legfiatalabb családtagjaik; unokáik, dédunokáik láthatóak.

A Demecs Zsolt és Vámos Róbert fotóiból álló kiállítást anno Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára, Ungvári Tamás, József Attila és Széchenyi díjas író, illetve Köves Slomó rabbi nyitották meg.

A hétfői napon a festékszóróval lefújt képeket polgári kezdeményezés keretében önkéntesek megtisztították, így az eredeti terveknek megfelelően a 24 kép továbbra is látható lesz április 16-ig a téren.

  • Ha tetszett a cikkünk, támogass minket! Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy zsidó közösségi portálként minél több és színesebb anyagot közölhessünk a Kibicen. Minden adományt szívesen veszünk! Bankszámlaszám: CIB 10701324-67817975-51100005


    Egyszeri támogatás:

    Havi támogatás:

Share on facebook
Facebook 0
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp