Fűszeres Eszter: miután kihalt a szakmája, gasztroblogger lett

Fűszeres Eszter neve a legtöbb gasztroblogot követő embernek ismerős, Fűszer és Lélek nevű blogja mostantól a Nők Lapja Caféra költözött. Villáminterjú a gasztrobloggerrel. Ki az igazi Fűszeres Eszter, mi a civil foglalkozásod, hogyan lettél gasztroblogger?

Bodrogi Eszternek hívnak, de sokan csak Fűszeres Eszterként ismernek, pedig esküszöm, hogy nem így vagyok anyakönyvezve. Civilként nyomdász lennék, pontosabban betűszedő, de sajnos ez a gyönyörű szakma nem létezik már. Egy informatikai vállalkozásunk van a férjemmel, és „kikapcsolódásként” városismereti sétákat is vezetek Budapesten, néha Tokaj-Hegyalján is.

8 éve kezdtem blogolni, amikor gyesen voltam a kisfiammal, méghozzá azért, mert a barátaim már nem örültek az e-mailen küldött sok kenyérfotónak. Jobb fórumnak bizonyult egy blog.

Megjelent egy szakácskönyved, ami már két kiadást megélt. Milyen téma köré csoportosul, mik a további tervek, lesz-e még, milyen lesz?

Fűszer és Lélek, zsidó konyha itt és most volt a címe, és modern zsidó receptek voltak benne, olyanok, amilyeneket a kétezres években is szívesen elkészít valaki. Most egyik kedvenc témámon, egy leveses szakácskönyvön és egy másik zsidó szakácskönyvön dolgozom, ősszel fognak megjelenni.

A család hogy viseli próbálkozásokat a receptekkel? Mindent megkóstolnak, amit főzöl? Mennyire szólnak bele, hogy mit főzz nekik?

A férjem imádja, hogy mindig van főtt étel itthon, de elég kritikus a főztömmel kapcsolatban. A gyerekeim ebbe születtek bele, és néhány válogatós időszakot leszámítva nagyon nyitottak a gasztronómiára. Persze örülnének, ha gyakrabban lenne a két kedvencük, a krumplis tészta és a paradicsomos spagetti, de erre tökéletes partner a nagymama, ezekkel nem lehetne egy blogot megtölteni.

Nem veszélyes a kilókra nézve ez a szakma? Melyik volt a legsikeresebb recepted?

Jaj, dehogynem, nagyon is veszélyes sajnos. Most kezdett a kislányom bölcsibe járni, így végre erőt tudtam venni magamon, és újra elkezdeni sportolni. Van mit leadnom.

A legnépszerűbb recept a blogon a jeruzsálemi túrótorta és a nagymamám lencsefőzeléke. Úgy látom, leginkább az angolul comfort foodnak nevezett házias ételek az olvasóim kedvencei, illetve azok, amikor a családról, hagyományokról, régi történetekről írok. Próbálkoztam salátákkal is, de sajnos elég kicsi volt az érdeklődés, úgyhogy azokat inkább csak az Instagramon osztom meg, hátha más is kedvet kap.

A teljes cikk itt olvasható.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp