Egyszerű napfogyatkozás vagy az utolsó ítélet napja?

Egyesek számára a pénteki napfogyatkozás az utolsó ítélet eljövetelének jele. Éppen ezért egy izraeli vallásos zsidó közös imára hív mindenkit pénteken 10:18 perckor a fenyegető folyamatok elkerülése érdekében.
A csillagászok elmondása szerint egy területen átlagosan négyszáz évente fordul elő napfogyatkozás, vagyis pénteken érdemes lesz az égre tekinteni. A jelenség Budapesten 9.39-kor kezdődik, és 11.59-ig tart, csúcspontja a fővárosban 10.48-kor következik be, amikor a Hold majdnem 60 százalékban eltakarja a Napot. Hasonló jelenségre 2021-ig kell majd várni.

A napfogyatkozás a világ más tájain, így Izraelben is érzékelhető lesz, bár ott a Napnak csupán 7%-át fogja eltakarni a Hold. Ám ez nem jelenti azt, hogy a zsidók ne vennék komolyan a természeti jelenséget a világ számos részén, így Izraelben is.

Gidor Ariel, a Root Source nevű website társalapítója arra kérte az embereket, hogy a napfogyatkozás kezdetekor, közép-európai idő szerint 10:18-kor imádkozzanak két percig. Ariel a Siratófalnál fog ekkor imát mondani.

A Root Source weboldal saját bemutatkozása szerint egy olyan site, amelyen nagy tudású izraeli zsidók ismertetik a zsidó gondolatokat a keresztény világ számára.

„Az olyan zsidók, mint én, nem szoktunk mindenkit imára hívni, ám a napfogyatkozás ritka esemény. Ráadásul olyan világban élünk, hogy ez tűnt a legmegfelelőbb válasznak erre a különleges természeti jelenségre, amely akár az Isten ujjaként is felfogható”, mondta Ariel.

Bob O’Dell, aki szintén a Root Source munkatársa, és Izrael-párti keresztény, szintén kiemeli az Északi-sarkról induló napfogyatkozás jelentőségét.

„Az Északi-sark nem képezi egyetlen nép vagy ember tulajdonát sem, ez is egyfajta üzenet Istentől az egész világ számára”, mondja O’Dell.

Mark Blitz atya, a Véres holdak: az isteni jelek értelmezése című könyv szerzője is égi jelként fogja fel a napfogyatkozást, különösen az észak-európaiak szempontjából, akiket a jelenség leginkább érint.

„A zsidó hagyomány szerint a teljes napfogyatkozás isteni figyelmeztetés, és az utolsó ítélet eljövetelének jele”, mondja. „A jelenség egy napra esik Mózes Szentélyének megnyitásával, az oltáron égő tűz meggyújtásával. Történetileg ez maga az ítélet napja”.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp