101 éves. Na és?

100 éves múlttal rendelkezni különleges adottság, legyen szó emberről, állatról, növényről vagy szervezetről. A centenárium megünneplése nemcsak kedves szokás, de nagy lehetőség is. Ilyenkor, a figyelem középpontjába kerülve lehet csak igazán márkát építeni, rámutatni a hagyományokra, kiemelni a pozitívumokat, felvillantani a szép pillanatokat, és tudósítani a nagy eredményekről. A JDC-MAZS Alapítvány élt is tavaly a lehetőséggel, hisz a világ legnagyobb zsidó humanitárius szervezete az első világháború kitörésekor alakult, így 2014-ben a világ 70 országában, így nálunk is lezajlottak a centenáriumi események (Magyarországon: Bálint Házban ünnepség, a hazai, 1945–53-as jelenlétre koncentráló kiállítás, a témának dedikált mikrosite, brosúra és képeslapok).

De mi következik egy különleges, ünnepi év után?

Bizony, szerényen, minden csinnadratta nélkül beköszönt a 101-dik év. A szürke munkásévek egyik legjelentéktelenebbike. Felmerül a kérdés: Elkerülhető ilyenkor az amúgy természetes módon kialakuló kommunikációs vákuum?

Ilyenkor a legokosabb, ha nem veszünk tudomást a nagy évforduló elmúlásáról, hanem tesszük a dolgunkat, mint mindig. Nos, a JDC-MAZS Alapítvány a munkás hétköznapokkal jellemezhető 2015-ös évben a következő feladatok megoldása előtt áll. Megújul a www.mazs.hu honlap. Megérett a helyzet arra, hogy a sok évet kiszolgált online felület alkalmazkodjon a nemzetközi anyaintézmény (www.jdc.org) arculatához. A váltás jó alkalom arra, hogy az alapítvány minden eddiginél határozottabban kommunikálja, hogy az általa működtetett, jól ismert programmárkák, úgy, mint Bálint Ház, Szarvasi Tábor, Holokauszt Túlélők Programja, Judafest, Jaffe Zsidó Családsegítő Szolgálat, Narancsliget Adományközpont, Női Egészségmegőrző Program mind egy ú. n. ernyőmárka, a JDC-MAZS égisze alá tartoznak!

Idén első alkalommal az alapítvány és a programok közösen dolgozták ki az adó 1% felajánlásra buzdító kampányát abban a reményben, hogy ez év februárban és májusban még több adózó írja be nyilatkozatára a JDC-MAZS Alapítvány és a programok (Bálint Ház, Szarvasi Tábor, Holokauszt Túlélők Programja, Judafest, Jaffe Zsidó Családsegítő Szolgálat, Narancsliget Adományközpont, Női Egészségmegőrző Program) közös adószámát: 19664651-2-42.

 

 

 

 

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp