Kitiltották a londoni metróból a Bad Jews plakátját

Lesújtott a cenzúra a Bad Jews című színdarab plakátjára: nem lehet egyet sem kirakni a londoni metróban – harsogja a brit Santandard. Danny Moar producer teljesen értetlenül áll az eset előtt, hiszen még a Jewish Chronicle is öt csillagot adott a darabra.

“A stáb fele zsidó. Én is zsidó vagyok. Az író is zsidó. Ráadásul a bad szó nem azt jelenti a címben, hogy gonosz, hanem azt, hogy figyelmetlen.”

Az Advertising Standards Authority azonban kíméletlenül lecsapott a plakátra, így a brit főváros BKV-ja, a Transport for London nem tehet ki egyet sem a metrómegállókba.

A Transport for London korábban egyébként a My Night With Reg plakátját sem engedélyezte, mivel azon egy pucér férfisegg volt. A buszokon is látható poszteren ugyanis annyira kiakadt a kőkeresztény Christian group Core Issues Trust, hogy a végleges változaton ki kellett takarni a főszereplő fenekét.

  • Ha tetszett a cikkünk, támogass minket! Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy zsidó közösségi portálként minél több és színesebb anyagot közölhessünk a Kibicen. Minden adományt szívesen veszünk! Bankszámlaszám: CIB 10701324-67817975-51100005


    Egyszeri támogatás:

    Havi támogatás:

Share on facebook
Facebook 0
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp