Gyere velünk Lengyelországba!

Méghozzá egy különleges történelmi utazásra, melyet 2004 óta rengetegen megtettek már az Élet Menete Alapítvánnyal. Március 13-ig lehet jelentkezni az Élet Menete nemzetközi oktatási programjára, amelynek keretében 54 országból utaznak fiatalok és idősek Lengyelországba, hogy végigvonuljanak azon az útvonalon, amely egykor a “halál menete” volt: Auschwitzból Birkenau-ba.

“A múlt ne válhasson újra jövővé!”

Olyanok jöttek már ezrével velünk, akik kíváncsiak, saját szemükkel akarják látni a történelmet, vagy csak egyszerűen szerettek volna megemlékezni a történtekről. Olyanok, akik nem akarják a nagyapák történelmi hibáit elkövetni, s közvetlenül kívánják látni, mivel kerülhetnek szembe békés nemzetek és embercsoportok, ha hagyják, hogy elfogadhatatlan, embertelen eszmék nyomják el a józan észt!

Gyere, gyertek, jöjjenek velünk, s nézzük meg együtt, avatott történészekkel, tapasztalt vezetők rendkívül tájékozott és kézzel fogható magyarázataival, mi volt és hogy válhatott Auschwitz-Birkenau a világ legnagyobb magyar temetője!

Az “Élet Menete” egy nemzetközi oktatási program, egy különleges történelmi utazás, amelynek keretében a holokauszt nemzetközi emléknapján a világ minden részéről, 54 országból utaznak fiatalok és idősek Lengyelországba, hogy végigvonuljanak azon az útvonalon, amely egykor a “halál menete” volt: Auschwitzból Birkenau-ba.

A magyarországi Élet Menete Alapítvány 2004 áprilisa óta vesz részt a programon. Minden évben diákokból, egyetemistákból és már aktív dolgozókból álló csoportok kiutazását koordináljuk Lengyelországba. A velünk tartó diákok, egyetemisták, fiatalok és persze idősebbek is, a tapasztalatok szerint egyaránt zsidók, keresztények, ateisták és hívők, jóérzésű, kíváncsi magyarok, akik tudni és látni akarják az igazságot, nagyszüleink múltját, hogy annál felelősebb jövőt építhessenek maguknak, s majdan gyerekeinknek. Célunk, hogy a múlt ne válhasson gyermekeink jövőjévé!

Az Élet Menete Alapítvány alaposan előkészített, jól szervezett informatív és mindenki számára elérhető útjaival is fellép a kirekesztés, a rasszizmus és a mássággal szemben tanúsított előítéletek ellen, elősegítve a tolerancia és a múlttal való megbékélés folyamatát.

Idén, 2015-ben április 15-17 között utazunk Lengyelországba, az auschwitzi Élet menetére. A részletes programról, az utazás, a jelentkezés módjáról itt tájékozódhatnak az érdeklődők.

Jelentkezés március 13-ig az űrlap kitöltésével és a regisztrációs díj befizetésével.

Gyere velünk Lengyelországba!

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp