Purimi fotó is verseng a Sony Fotóművészeti Díjért

Tavaly Jeruzsálemben, Mea Shearimban készítette Gili Yaari izraeli fotós azokat a fényképeket, amelyek bekerültek a világ legnagyobb fotóművészeti pályázatának, a Sony World Photography Awards döntőjébe. A végső versenynek magyar résztvevője is van.
Yaari Purim ünnepség Jeruzsálemben című sorozata és Tóth Zoltán fotója 171 ország 173444 jelölt közül került be a döntőbe. A nyertes személye április 23-án derül ki.

A purimi ünnepségen készült fényképeken ultraortodox férfiak és fiúk láthatók Mea Shearimban, Jeruzsálem vallásos negyedében. Yaari szívesen készít fotókat ezen környéken. „Jeruzsálem és Mea Shearim egyszerűen másképp néz ki vizuálisan. Egy idegen világ érzetét keltik a nézőben, és ebben rejlik az érdekessége is. A purimi jelmezek még különlegesebbé teszik ezt a világot. “Mintha egy fantasy filmet néznénk”, mondja Yaari.

Yaari korábban publikált képeket a New York Times-ban, a Wall Street Journal-ban,a Time Magazinban, a le Monde-ban, a Guardian-ben .és a Financial Times-ban.

Yaari és Tóth Zoltán fotói más döntős fotográfusok munkáival együtt hamarosan a londoni Somerset Házban látható majd április 24-től május 10-ig a Sony Nemzetközi Fotóművészeti Díj kiállításán.

A döntőbe jutott alkotások itt tekinthetők meg.

Tóth Zoltán, Magyarország, Nyílt kategória, Manipulált fotó, 2015
Tóth Zoltán, Magyarország, Nyílt kategória, Manipulált fotó, 2015

 

 

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp