Rosensteinek a világban: kacsamell kelkáposztaraguval

Sok névrokon keresi meg a világból Rosensteinéket, személyesen vagy az interneten, így értesültek arról, hogy élnek Rosensteinek Philadelphiában, Izraelben, New Yorkban, Németországban, Ausztriában és még szerte a világon, sok helyen. A ma közzétett fogást pedig egy olasz út inspirálta a szakácskönyv tanúsága szerint.
“A napokban egy hölgy keresett meg az interneten, aki New Yorkban él, Frankfurtból menekült oda. Még sosem járt nálunk, de hallott rólunk, és szeretne egy családi emléktárgyat kapni tőlünk.

Korábban itt járt nálunk egy másik Rosenstein család, amelyiknek hölgytagja azt írta nekünk, hogy étteremben még soha ilyen jól nem érezte magát. Tőle ajándékba kaptuk a verseskötetét. Megírta, hogy a férje nagypapája építette a Gellért szállót, fiának Tel Aviv-ban van étterme. Osztrák törzsvendégünk pedig nálunk szerzi be a Rosenstein bort, amit valószínűleg tovább ad ajándékba. Vele nagyon régi a kapcsolatunk, szinte a nyitás óta a vendégünk, privát emberként is jön, és üzleti tárgyalásit is nálunk tartja.

A jelek szerint a nevünk eljutott a világba, éttermünk pedig a Rosensteinek zarándokhelyévé vált, aki megteheti, az személyesen látogat el hozzánk. Nekem, akinek gyerekkorában nem volt igazi családja, nagy öröm, hogy egy ekkora famíliába tartozom.”

Rosenstein Tibor

Kacsamell kelkáposztaraguval
(Fotó: PIXELTASTER / Pintér Árpád)
(Fotó: PIXELTASTER / Pintér Árpád)

4 főre

HOZZÁVALÓK
4 egész kacsamell
kisebb fej kelkáposzta
5 gerezd fokhagyma
2dl tejszín
2 dl tejföl
1 dl olívaolaj
20 dkg szárított paradicsom
só, bors
reszelt parmezán (igény szerint)
 

ELKÉSZÍTÉS

1. Vágjuk be a kacsamell bőrét, sózzuk be és hagyjuk állni egy fél órát, majd mindkét oldalát süssük pirosra. Tegyük bőrével lefelé egy tepsibe és toljuk az előmelegített 210 fokos sütőbe. Süssük 8 percig.

2. Pirítsuk át olívaolajon a kelkáposztaleveleket, adjuk hozzá a kockára vágott szárított paradicsomot, a fokhagymagerezdeket és forraljuk össze. Ízesítsük sóval, borssal, majd adjuk hozzá a tejfölt és tejszínt, és főzzük még pár percig.

A könyv kedvezménnyel megvásárolható magyar és angol nyelven is a Kossuth kiadó webáruházában!

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp