Tel Aviv – Eilat 7 perc alatt: érkezik az első hiperloop Izraelbe?

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

A tervek szerint 2015 júliusában lehet először utazni az izraeli hiperloopon Tel Aviv és Eilat között, amely várhatóan 7 perc 6 másodpercet vesz majd igénybe. Shai Agassi és Elon Musk izraeli befektetők vezetik a projektet egy japán szakembergárdával együttműködve. A beruházás közel 10 milliárd dollárba kerül majd. A hiperloopot júliusban üzemelik be Tel Aviv és Eilat között, közvetlenül a helyi turista szezon beindulása előtt. Izrael arra számít, hogy a technikai különlegesség még több turistát vonz majd az országba.

A Geektime információi szerint 2010 augusztusában indultak meg a tárgyalások az izraeli Közlekedési Minisztérium, Elon Musk milliárdos és Shai Agassi, a Better Place nevű cég ügyvezetőjének részvételével. Az izraeli csapat a Tel Aviv és Eilat közötti infrastruktúra megtervezéséért felelt, a japán műszaki csapat a hiperloopot építette meg.

A jármű idén novemberig vezető felügyelete mellett, utána teljesen automatikusan működik majd. Most még szigorú titok övezi a hiperloop pontos közlekedési vonalát, csupán annyit lehet tudni, hogy komoly biztonsági készültséggel készülnek az esetleg támadások megakadályozására. A hiperloop napi 24 órában közlekedik majd, kabinjaiban 10-10 főt, összesen 10 kabinban 30 másodpercenként 100 utast tud szállítani.

http://www.youtube.com/watch?v=lzSQN1innBs

A hír csak egy áprilisi tréfa februárra előrehozva, de nem tudtunk ellenállni…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp