Tel Aviv – Eilat 7 perc alatt: érkezik az első hiperloop Izraelbe?

A tervek szerint 2015 júliusában lehet először utazni az izraeli hiperloopon Tel Aviv és Eilat között, amely várhatóan 7 perc 6 másodpercet vesz majd igénybe. Shai Agassi és Elon Musk izraeli befektetők vezetik a projektet egy japán szakembergárdával együttműködve. A beruházás közel 10 milliárd dollárba kerül majd. A hiperloopot júliusban üzemelik be Tel Aviv és Eilat között, közvetlenül a helyi turista szezon beindulása előtt. Izrael arra számít, hogy a technikai különlegesség még több turistát vonz majd az országba.

A Geektime információi szerint 2010 augusztusában indultak meg a tárgyalások az izraeli Közlekedési Minisztérium, Elon Musk milliárdos és Shai Agassi, a Better Place nevű cég ügyvezetőjének részvételével. Az izraeli csapat a Tel Aviv és Eilat közötti infrastruktúra megtervezéséért felelt, a japán műszaki csapat a hiperloopot építette meg.

A jármű idén novemberig vezető felügyelete mellett, utána teljesen automatikusan működik majd. Most még szigorú titok övezi a hiperloop pontos közlekedési vonalát, csupán annyit lehet tudni, hogy komoly biztonsági készültséggel készülnek az esetleg támadások megakadályozására. A hiperloop napi 24 órában közlekedik majd, kabinjaiban 10-10 főt, összesen 10 kabinban 30 másodpercenként 100 utast tud szállítani.

http://www.youtube.com/watch?v=lzSQN1innBs

A hír csak egy áprilisi tréfa februárra előrehozva, de nem tudtunk ellenállni…

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp