Rosenstein szakácskönyv: ineresz (zsidó szalonna)

Kicsit olyan, mint a csécsi szalonna, csak a zsidó konyha ezt libahájból készíti. Az íze viszont ugyanolyan paprikás, fokhagymás, sós. Újabb hagyományos zsidó étel receptje a lá Rosenstein.

“Azokat az ételeket válogattam össze, amelyek vagy végigkísérték az életemet, kötődnek a hagyományokhoz, vagy valamiért számomra nagyon kedvesek. A főzelékeket például a nagymamáimtól tanultam, de a vidéken eltöltött évek tapasztalatait is igyekszem átadni a receptjeimben. Jó főzést és jó étvágyat kívánok!” Rosenstein Tibor

Hozzávalók

5 főre

•40 dkg libatestháj, lehetőleg a libamáj körüli finom sárga hájat vegyük

•só, bors, fokhagyma, pirospaprika (ízlés szerint)

ELKÉSZÍTEÉS

1. Tisztítsuk meg a hájat a hártyától és daráljuk le egy kisebb lyukú darálón. Tegyük egy mély tálba, vigyázzunk, hogy ne olvadjon szét. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, sót, borsot és keverjük össze.

2. Tegyük hűtőbe, majd amikor már megkeményedett és kissé a gyurmára hasonlít az állaga, akkor formázzunk belőle kis hengereket. Forgassuk meg őrölt pirospaprikában, és frissen tartó fóliába tekerve ismét tegyük hűtőbe. Sokáig eláll.

3. Csak vágjunk belőle néhány szeletet és fogyaszthatjuk is. Mi két oldalán megpirított kenyeret vagy barcheszt adunk hozzá. Étkezés előtt kínálóként, vagy reggeli ételként egy jó teával ajánlott, vagy csak, ha úgy ennék valamit.

 
A könyv kedvezménnyel megvásárolható magyar és angol nyelven is a Kossuth kiadó webáruházában!
  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp