A rabbi meghívta egy kóserszilvára a zsidózó roma és a cigányozó mezőtúri jobbikost

Együtt pálinkázhat a rabbi, a cigányozó jobbikos és a zsidózó jobbikos, már ha összejön a Köves Slomó által felajánlott találkozó.

Olyan ez, mint egy népmese: egyszer volt, hol nem volt élt egyszer egy Jobbikos, aki cigányozott. Megharagudott rá a főjobbikos, és elküldte háromnapos tanulmányútra az egyszeri Jobbikost a Jobbikos díszcigányhoz. Hanem aztán kiderült, hogy cigányság ide vagy oda, ő is csak rasszista, hiszen a díszcigány Jobbikos meg zsidózott jóízűen. Erre aztán a rabbi mindnyájukat meghívta egy pálinkára, hogy elbeszélgessenek a toleranciáról. Ha meg nem hívta volna, az én mesém is továbbtartott volna.

Köves Slomó rabbi
Köves Slomó rabbi

Kötél János, a Jobbik frissen megválasztott mezőtúri önkormányzati képviselője még Jobbikos mércével is túlzásba esett a facebook oldalán megjelentetett cigányellenes tartalmakkal. Erre utal, hogy Vona Gábor elhatárolódott a kijelentésektől és Kötélt három napra beköltöztette a Jobbik cigány származású hajdúszoboszlói elnökéhez, Jónás Kálmánhoz. Itt azonban nem várt fordulatot vett a történet: Jónás ugyanis a facebook oldalán antiszemita kommentárokat posztolt.

Jónás Kálmán
Jónás Kálmán

Köves Slomó rabbi frappánsan zárta rövidre a történetet: „Ha három napra nem is, de egy «kóser szilva társaságában» mindkettőjüket szeretettel látom egy ismeretterjesztő beszélgetésre. Előtte érdemes lesz egy-két alapfogalmat tisztázni, különösen a hivatkozott Bibliára vonatkozóan…” – írta saját facebook oldalán.

Kötél János
Kötél János
  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp