Modern, gourmet, zsidó – Pászka bruschetta

A Rosenstein étterem a fiatalabb generáció számára is tartogat izgalmas ételeket. A modern konyhát a fiatalabb Rosenstein, Robi képviseli, akire elmondása szerint sokféle irányzat van hatással. Igazán azt szereti, ha az egyszerű, könnyen befogadható ételeket picit kifinomultabb, letisztultabb tálalásban mutathatja meg. Fontos számára a kreativitás, ám az is, hogy a már kialakult »rosensteines« ízvilág visszaköszönjön az ő fogásaiban is.

Rosenstein Tibor a hagyományos vendéglátásban érzi otthon magát, a hagyományos ételeket és ízeket képviseli. De tudja, haladni kell a korral, felnőtt egy új vendég generáció, amely egyre kíváncsibb és igényesebb. Ezért aztán a modernizációt, a friss irányokat fiára, Robira bízza.

Rosenstein Róbert
Rosenstein Róbert

„Apu mellett nőttem fel a konyhában, így gyerekkorom óta magamba szívhattam mindazt, amiről számomra a vendéglátás szól”, mondja Rosenstein Róbert. „Ha meg kellene határoznom, minek is tartom magam, akkor a vendéglős szót használnám. Célom, hogy mindazt a hagyományt, amit Apu megteremtett, továbbvigyem, és ha kell, akkor a modern kor igényei szerint fejlesszem, és egyúttal megmutassam a saját stílusomat is.”

Elmondása szerint sokféle irányzat van rá hatással, igazán azt szereti, ha az egyszerű, könnyen befogadható ételeket picit kifinomultabb, letisztultabb tálalásban mutathatja meg. Fontos számára a kreativitás és az, hogy a már kialakult »rosensteines« ízvilág visszaköszönjön az ő fogásaiban is.

Pászka Bruschetta

Az első Gourmet fesztiválra készítettük ezt az ételt. Azóta is próbálunk olyan fogásokkal részt venni a fesztiválon, amikkel a modern zsidó konyhát is bemutathatjuk.

 

6 főre
HOZZÁVALÓK
 
25 dkg pászka
4 egész tojás
1 dl víz
1 dl libazsír
10 db szárított paradicsom
2 csipet só,
1 csipet őrölt fekete bors
8 levél friss bazsalikom
 

ELKÉSZÍTÉS

1. Tegyük a pászkát zacskóba, csomagoljuk be konyharuhába, és nyújtó fával törjük apró darabokra.
2. Tegyük egy tálba a többi alapanyaggal együtt, keverjük el, majd pihentessük 20 percig.
3. Kenjünk ki libazsírral egy sütőlapot, formázzuk rá a masszát. Süssük készre 190 fokon, 8 perc alatt.

 

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp