Bemutatják Hitchcock koncentrációs táborról készült filmjét

Végre a mozikba került egy elveszettnek hitt dokumentumfilm, amelyet Alfred Hitchcock készített a náci koncentrációs táborokról Brett Ratner mozi mogulnak köszönhetően.

Night will fall
Night will fall

A videót különleges kiképzésben részesült katonák vették fel annak idején, hogy rögzítsék a Szövetségesek által feltárt borzalmakat. A felvételeket a német vezetők háborús bűntetteinek bizonyítására akarták felhasználni.

Ám mielőtt a legendás filmrendező befejezhette volna a filmet, a projektet lefújták a britek, amikor Nagy-Britannia szövetkezni akart Németországgal a Szovjetunióval szemben.

Ratner most producerként segítette, hogy a film elnyerje a végső formáját. Az alkotás a Night Will Fall címet kapta, és tartalmazza a film elkészültének történetét, valamint néhány alkotóval készített interjút is. A Night Will Fall bemutatóját múlt héten tartották New Yorkban a Zsidó Örökség Múzeumában, a megnyitót Helena Bonham Carter vezette, és Ratner a könnyeivel küszködött, amikor Hitchcock alkotásáról beszélt.

A dokumentumfilmet először az HBO-n mutatják be a hónap végén, Auschwitz felszabadulásának 70. évfordulójára is emlékezve ezzel.

http://www.youtube.com/watch?v=lbB9NCYzQVU


Forrás: jspace.com

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp