Izraeli találmány nyert a budapesti Minőség Innováció 2014 díjátadón

Az izraeli beszédfelismerő különlegessége, hogy érthetővé teszi a beszédhibás, magukat csak nagyon nehezen megértetni tudó emberek beszédét. A probléma több millió embert érint a világon, és nagyon nagy jövőt jósolnak ennek a fejlesztésnek. Két magyar innováció is bekerült a nyertes pályázatok közé. Az innovációk innovációja díjat a 18 nyertes pályamű közül az izraeli VoiceIt beszédfelismerő pályázat nyerte a nemzeti minőségügyi szervezetek szavazatai alapján. Az újítás különlegessége, hogy érthetővé teszi a beszédhibás, magukat csak nagyon nehezen megértetni tudó emberek beszédét egy tanuló szoftver segítségéve. Molnár Pál, a rendezvény elnöke elmondta, több millió embert érint a világon ez a probléma, és nagyon nagy jövőt jósolnak ennek a fejlesztésnek.

A nemzetközi zsűri döntése alapján a 18 nyertes pályamű közé két magyar innováció is bekerült. A Kodolányi János Főiskola PIQ&Lead Felsőoktatási Képzési Modellje az üzleti modellből vett módszerekkel és technikákkal integrálja a tantervi programot és a személyes kompetenciák, készségek rendszerét, javítva így a felsőoktatás hatékonyságát.

A másik magyar nyertes pályázat a G&G és Társai Kft. az építészeti munkáknál használatos függőlegesen mozgatható állványzati megoldása, amellyel az elterjedt guruló állványokat helyettesíthetik.

A finn államelnök által 2006-ban alapított nemzetközi pályázatra nyolc országból több mint 150 pályázat érkezett, Magyarországról 12.

Molnár Pál hangsúlyozta: a pályázat során nem “egyszerű” innovációkat díjaznak, nemcsak a belső, üzemi folyamatok fejlesztésére irányuló ötleteket keresnek, a zsűri tagjai a termék egészét nézik, az újítás környezeti, társadalmi dimenzióját is értékelik.

A technológiai fejlődés motorját nem pénzben, hanem innovációban érdemes mérni, mivel minden, ami civilizációs értéket teremt a világban, kíváncsiságból, emberi gondolatból, alkotásvágyból született – üzente Áder János köztársasági elnök a hétfőn Budapesten megrendezett Minőség Innováció 2014 díjátadó díjazottainak és vendégeinek a rendezvényen felolvasott levelében.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp