Zsidó-muszlim slam poetry duo a sztereotípiák ellen

A párizsi vérengzés vélhetően tovább szítja majd a feszütséget a muszlimok és a keresztény-zsidó közösségek között. Holott a Charlie Hebdo szerkesztőségénél megölt rendőr muzulmán volt, és most hősként ünneplik Franciaországban azt a muszlim fiatalembert, Lassana Bathilyt, aki az élete kockáztatásával mentett meg zsidó vásárlókat múlt pénteken a párizsi kóser szupermarketbre támadó terroristától, Amedy Coulibalytól. Az alábbi felvételen egy muzulmán és egy zsidó lány slammel együtt, a 19 éves költők ezzel harcolnak az előítéletek ellen.

Két tinédzser lány, egyik muzulmán és fekete (BMW – “black muslim woman”), másik izraelita és fehér, mindketten 1996-ban születtek, és elegük van a közösségi megbélyegzésekből, előítéletekből és ellenségeskedésből. Hannah Halpern és Amina Iro egy washingtoni slam poetry-döntő óta lépnek föl közösen.

“Mi azt nézzük, ki milyen és nem azt, milyennek feltételezzük”, mondja a két fiatal költő, Hannah Halpern and Amina Iro. Az alábbi videó 2013-ban készült róluk.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp