Zsidók túllőttetek a célon! Pápai Gábor karikaturistát fenyegető hívás érkezett a Kibichez

Úgy tűnik, a párizsi események megihlették a hazai antiszemitákat, és máris zsidó ügyet kreáltak egy rugóra járó fantáziájukban a Charlie Hebdo munkatársai elleni merényletből. A névtelen fenyegető Pápai Gábor ismert magyar karikaturistát kereste, majd a származása után érdeklődött, és a zsidók szidalmazásába kezdett, amiért túllőttek a célon, és gúnyt űznek a muzulmánokból és a keresztényekből. Fennállásunk óta nem tapasztalt fenyegetés érkezett szerkesztőségünkbe. Egyik kollégánkat rejtett számról hívta a mai napon egy férfi, kb 12:30-kor. Először az ismert magyar karikaturistát, Pápai Gábort kereste, majd amikor kollégánk jelezte, ezen a számon nem tudja elérni, akkor Pápai Gábor származásáról érdeklődött, majd amikor nem kapott erről felvilágosítást, a zsidók hosszas szidalmazásába kezdett. „Azt mondta, hogy túllőttünk a célon. A zsidók mindig holokausztot kiáltanak, ha őket emlegetik, bezzeg a muzulmánokkal és a keresztényekkel viccelődnek, ahelyett, hogy inkább a saját metélt farkukkal játszanának. Rohadt náci nép, tette még hozzá a telefonáló. Ezután még folytatódott a levegővétel nélküli szidalmazó szóáradat, de én az ezekben nem értünk egyet, viszonthallásra mondattal lezártam a beszélgetést és letettem a telefont”, mondta a Kibic projektvezetője.

Szeretnénk felhívni a fenyegetőhöz hasonlóan gondolkodók figyelmét, hogy az életüket vesztett karikaturisták között keresztények és zsidók egyaránt voltak, és a karikatúrák által is képviselt sajtószabadság nem a zsidók ügye, hanem Európáé és a világ összes civilizáltan gondolkodó emberéé, országáé.

Szerkesztőségünk egyértelműen kiáll a szabad véleménynyilvánítás mellett, ennek tiszteletére tesszük itt közzé Pápai Gábor legutóbbi karikatúráját, amelyet a Charlie Hebdo munkatársainak lemészárlása kapcsán jelentetett meg blogján.

A teljes blogbejegyzés itt olvasható

 

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp