A Mazsihisz ügyvezetője is érintett lehet a Dohány utcai mutyiban

Haladéktalan lemondásra szólította fel Kunos Pétert, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) ügyvezető igazgatóját Schwezoff Dávid, a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) ügyvezető igazgatója csütörtökön, mivel állítása szerint Kunos érintett a Dohány utcai zsinagóga beléptetésénél eltűnt százmilliók ügyében. 

Schwezoff Dávid azt írta: a Dohány utcai zsinagóga beléptetési rendszerénél vélelmezhetően törvényellenesen eltűnő százmilliók híre eddig is komoly feszültséget keltett. A BZSH vezetője kifejtette: a rendőrség ismeretlen tettesek ellen indított nyomozást, most azonban nyilvánosságra került, hogy Kunos Péter – Frölich Róbert tisztéből azóta menesztett főrabbival és szintén menesztett feleségével együtt – “a rendelkezésükre álló bizonyítékok elhallgatását akarták elérni”.

Kunos Péter
Kunos Péter

A BZSH vezetője szerint olyan zártkörű pályáztatást készítettek elő, amelyben a később nyertes pályázó cég még be sem volt jegyezve. “A nagy kapkodásban csak 2 nappal később lett bejegyezve, mint ahogy Kunos Péter a pályázatot végül titokban kiírta” – tette hozzá.

Felidézte: Kunos Péter segítőit – Frölich Róbert rabbit és feleségét, Frölich Katalint – már menesztette a BZSH. “Kunos Pétert – lévén munkáltatója a Mazsihisz – csak felszólítani tudjuk, hogy ha maradt benne a tisztesség csöppnyi szikrája, akkor haladéktalanul mondjon le!” – írta nyílt levelében Schwezoff Dávid.

Korábban megírtuk, hogy január 15-re tűzték ki a Schwezoff Dávid visszahívását célzó közgyűlést, ám nem sokkal később Schwezoff közölte: a BZSH választási bizottsága december 18-án kiírta, hogy március 1-ig meg kell tartani az előrehozott, tisztújító, rendes választásokat, amelyet viszont csak a hitközség elnöke, a vezető elöljáró vagy az ügyvezető írhat ki, ezért a január 15-i közgyűlés – amelyet Kardos Judit elöljáró írt ki – nem lesz megtartva.

Korábbi cikkünk a hitközségen belül zajló legújabb eseményekről itt olvasható.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp