Folytatódik a boxmeccs a hitközségen

Schwezoff Dávid, a BZSH ügyvezetője felmondott Frölich Róbertnek, a Dohány utcai zsinagóga főrabbijának. Frölich perel. A BZSH január 15-i közgyűlésén pedig ismét megkísérlik leváltani Schwezoff Dávidot.

Schwezoff Dávid, a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) ügyvezető igazgatója felmondott Frölich Róbertnek, a Dohány utcai zsinagóga főrabbijának és feleségének, Frölich Katalinnak. Az indoklás szerint a Dohány utcai zsinagóga beléptetési rendszerével kapcsolatos tisztességtelen pályáztatásban többen is érintettek lehetnek.

A BZSH 2014. november 8-án jelentette be, hogy Schwezoff Dávid különösen nagy vagyoni hátrányt okozó csalás és sikkasztás gyanúja miatt tett feljelentést a budapesti Dohány utcai zsinagóga beléptetési rendszere ügyében.

A felmentésre válaszul Frölich Róbert bejelentett, beperli Schwezoff Dávidot, a Budapesti Zsidó Hitközség ügyvezető igazgatóját.

A felmondása hátterében szerinte az áll, hogy tavaly év végén a BZSH küldöttei ismét kezdeményezték Schwezoff visszahívását, és ezt Frölich Róbert is aláírta. A rabbi szerint a Dohány utcai zsinagóga “templomjáró közössége” hétfőn, január 5-én 63 igen szavazattal, 1 tartózkodás mellett megerősítette Frölich Róbertet a Dohány utcai zsinagóga élén.

Schwezoff Dávid
Schwezoff Dávid

A Scwezoff Dávid visszahívását célzó közgyűlésre január 15-én kerül sor, ahol titkos szavazással döntenek majd a BZSH ügyvezetőjének visszahívásáról.

A napirendi pontok között szerepel a “szavazás eredményétől függően megbízott ügyvezető igazgató kinevezése”, valamint az ügyvezető igazgató kötelezése, hogy írjon ki választást a jelenleg betöltetlen vezető tisztségviselői posztokra.

Forrás: mti.hu

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp