Magyar akció is bekerült az év tíz legdurvább zsidózása közé

Az érpataki polgármester augusztusi bábuakasztása felkerült a Simon Wiesenthal Központ tízes listájára. A Wiesenthal Központ listáját az a belga orvos vezeti, aki egy 90 éves zsidó nőtől megtagadta az orvosi ellátást.

Az érpataki polgármester bábuakasztós „performansza” is felkerült a Simon Wiesenthal Központ top 10-es listájára, amely az év legdurvább antiszemita – zsidóellenes, illetve Izrael-ellenes – kirohanásait gyűjtötte egybe – adta hírül a The Jerusalem Post.

Orosz Mihály Zoltán
Orosz Mihály Zoltán

Orosz Mihály Zoltán augusztusban Dicsőség a névtelen palesztin hősöknek! Igazságot Palesztinának! címmel szervezett akciót, a falusiak gyér érdeklődése mellett. A polgármester beszéde végén felakasztatott két, Simon Peresz volt izraeli államelnököt és Benjamin Netanjahu miniszterelnököt ábrázoló bábut. Simon Peresz bábuja fölött felirat hirdette, hogy a sátánhoz készül, ahol az örök tűz vár rá.

Az akciót elítélte a Külgazdasági és Külügyminisztérium, valamint az izraeli nagykövetség. A külföldi sajtó is hírt adott az úszításgyanús performanszról, a rendőrség pedig nyomozni kezdett az ügyben.

A Wiesenthal Központ listáját egyébként Európa uralja, hat említéssel. Az első helyezést az a belga orvos kapta, aki megtagadta egy kilencven éves, bordáját tört zsidó nő ellátását. Az orvos az asszony fiának azt mondta, küldje el az anyját Gázába néhány órára, ott majd megszabadul a fájdalomtól. A második helyre a négy rabbival végző öngyilkos terroristák családjának részvétet nyilvánító jordániai kormánytagok kerültek, a harmadik helyen pedig egy párizsi pár támadói szerepelnek, akik megerőszakolták a pár nőtagját is, miközben a „zsidó pénzüket” követelték.

Orosz Mihály Zoltán akasztós akciója a lista hetedik helyén végzett.

Forrás: hvg.hu

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp