Gerilla plakátkampány a hajléktalanokért

A Krétakör Szabadiskola programjában résztvevő fiatalok gerilla plakátkampányt hoztak létre, hogy ezzel hívják fel a figyelmet a lakhatási válságra és a hajléktalanság tűrhetetlen állapotára. A Szabadiskola hajléktalanság akciója a Bálint Ház hanukai programsorozatán is bemutatkozik.

A Krétakör 2013/2014-ben Szabadiskola címmel indított közéleti aktivizáló programot a középiskolás korosztály számára azzal a céllal, hogy vonzóvá és érdekessé tegye a közéleti és társadalmi kérdésekkel történő foglalkozást, és tapasztalattá a közügyekről való gondolkodás lehetőségét és felelősségét.

A második évfolyam, a 2014 őszi szemeszter, a budapesti Goethe Intézettel együttműködésben jött létre. 2014 őszén három diákcsoport (Berlinben, Budapesten és Miskolcon) három különböző megközelítésben vizsgálta az „otthon” kérdését, mint közösségi, egyéni egzisztenciális és végső soron politikai problémát.

A program keretében a budapesti diákcsoport a Szabadiskolában szerzett tapasztalatai felhasználásával gerilla plakátkampányt hozott létre a lakhatási válság és a hajléktalanság tűrhetetlen állapotát tematizálva.

A diákok a Szabadiskola program idei szemeszterében érintettekkel és szakértőkkel való találkozások élményei alapján vizuális művészeti eszközzel reflektáltak a hajléktalan embereket leíró társadalmi előítéletekre, illetve a kirekesztő és a szegénységet büntető kormányzati és városvezetői döntésekre.

Az elkészült alkotások ezekben a napokban is láthatóak Budapest utcáin. A Krétakör Szabadiskola hajléktalanság akciója pedig a Bálint Ház, a Gozsdu udvar és a Kolor közös hanukai programsorozatán is bemutatkozik.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp