A Moszad ügynöke volt a Hezbollah egyik vezetője

A Moszad izraeli titkosszolgálat beépített ügynöke volt a Hezbollah libanoni síita szervezet egyik legfelső vezetője – állította libanoni értesülésekre hivatkozva a Háárec című izraeli újság honlapja. Számos Hezbollah-tervet leplezett le, ezzel segítve az izraeli titkosszolgálat munkáját.

A lap szerint a libanoni szélsőséges szervezetben különböző vezető pozíciókat töltött be egy titokzatos, M.S. monogrammal jelölt személy, aki emellett Izraelnek szállított híreket. Információi segítették többek közt a Hezbollah katonai parancsnoka, Emád Mugnije és Haszan Haulo al-Lakisz katonai vezető elleni merénylet végrehajtását.

Libanoni médiaértesülések szerint a Hezbollah belső elhárítása leplezte le az Izraelnek is dolgozó férfit, aki a 910-es, külföldi műveleteket tervező egység parancsnoka volt, amely elsősorban az Izrael elleni akciókért felel szerte a világban. Üzletembernek álcázva magát rengeteget utazott külföldre, és egy nyugat-ázsiai útján szervezte be a Moszad évekkel ezelőtt – állítják lebukása után.

A beszámolók szerint szerepe volt abban, hogy számos alkalommal meghiúsultak a Hezbollah kísérletei Mugnije halálának megbosszulására, akit állítólag az izraeli titkosszolgálat végzett ki hat éve Damaszkuszban. M.S. a vádak szerint leleplezett számos külföldi Hezbollah-tervet és -ügynököt a Moszadnak, legutóbb egy Peruban elfogott libanoni merénylőt, akinek az otthonában robbanószereket találtak.

Forrás: MTI

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp