Izraeli filmet jelöltek Golden Globe-díjra

A Gett – Válólevél című izraeli film is bekerült az Arany Glóbusz-díj legjobb idegennyelvű film öt jelöltje közé. Legutóbb 2009-ben nyert izraeli film Golden Globe-díjat, akkor a Libanoni keringő kapta a rangos elismerést.

A Gett – Válólevél, amely idehaza a III. Zsidó Filmfesztiválon debütált, egy hosszan elhúzódó válóper története. A több mint három éven át zajló tárgyalássorozat során a férj mindent megtesz, hogy ellehetetlenítse felesége válási szándékát, és házasságuk érvényben maradjon. A feleségnek pedig szembe kell néznie a zsidó törvények által irányított válási procedúrával és a rabbinikus bíróság okozta nehézségekkel.

Gett – Válólevél
Gett – Válólevél

Ronit és Shlomi Elkabetz filmjének egy orosz, egy lengyel, egy svéd és egy észt alkotással kell majd „megküzdenie” az Arany Glóbuszért. A Gett – Válólevél már szerepelt az idei Cannes-i Filmfesztiválon, a Jeruzsálemi Filmfesztiválon júliusban pedig elnyerte a legjobb filmnek járó elismerést és a közönségdíjat. A Golden Globe-díjakat 2015. január 11-én adják át Los Angelesben.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp