Jelölj te is a Raoul Wallenberg-díjra!

Meghirdették az előítéletek és a diszkrimináció ellen küzdő embereknek és szervezeteknek adható idei Raoul Wallenberg-díjat, a jelöléseket december 20-ig várja a Raoul Wallenberg Egyesület. Akár magánszemélyek is jelölhetnek!

A szervezet közleménye szerint a holokauszt idején zsidó emberek tízezreit megmentő svéd diplomatáról elnevezett díjjal etikai mércét kívánnak állítani a magyar közélet elé. Emellett szeretnék elismerni azoknak az embereknek és szervezeteknek az áldozatos munkáját, akik, amelyek tevékenységükkel, életútjukkal segítik a Magyarországon hátrányos helyzetben élő, diszkriminációt elszenvedő embereket.

A díjra december 20-ig tehetnek javaslatot a díj alapítói, támogatói, önkormányzati, emberi jogi, civil és egyházi szervezetek és magánszemélyek. A javaslatokat az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Raoul Wallenberg Alapítvány, a Raoul Wallenberg Egyesület és a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége alkotta bizottság fogja elbírálni – írták.

A felhívás szerint az elismerésben polgárjogi aktivisták, civil szervezetek, egyházi vezetők és közösségek, települési vagy nemzetiségi önkormányzatok, írók, újságírók, szerkesztőségek, szellemi műhelyek részesülhetnek, olyan emberek, akik munkájukkal hozzájárulnak az előítéletes magatartás, az antiszemitizmus, a cigányellenesség leküzdéséhez. A díjat várhatóan 2015. január 16-án adják át.

Forrás: MTI

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp