Se nem dzsessz, se nem pop, avagy Jónás Vera személyiséghuzalja

Gyerekkora óta “színpadközelben él”: zenél, énekel, játszik. Állandóan pörög, sokat nevet és leginkább a megérzéseire hallgat. Van londoni és magyar zenekara is, s bár “civil” szakmával (társadalomtudós) is bír, egyik kedvenc tevékenységéből, a zenélésből él. November 21-én jelenik meg zenekarának, a Jónás Vera Experimentnek négy számos kislemeze, amelyet az év végéig több koncerten is bemutatnak.

Verát egy három éves londoni zenei iskola dalszerzői szakának elvégzése után több száz jelentkezőből beválogatták egy olyan nemzetközi programba, amelyen csak 32 zenész vehetett részt, akik közül csupán öten voltak európaiak. Az amerikai külügyminisztérium által szervezett OneBeat programot egy 16 állomásos turné zárta az USA keleti partvidékén.

Londoni zenearával (Pyjama sessions) nagyjából egyidőben alapította meg hazai, experimentális zenekarát, amelynek első albuma tavaly októberben jelent meg. A Game című lemez 13 különleges, igényes popos, rockos, soulos, dzsesszes stílusú, saját dalból áll. A lemez bekerült az Independent Music Awards öt legjobb „felnőtt kortárs” albuma közé.

Mára a zenekarban személycsere történt: Dés András ütőhangszeres helyett G. Szabó Hunor üti a dobokat, így a hangzás és a dalok keményebbek. A bőgős továbbra is Csizmás András, a gitáros Fenyvesi Márton, Vera pedig énekel, nyomkodja az elektronikai kütyüket, s szintén a húrok közé csap.

Az új felállású zenekar ősszel Erdélyben turnézott, de Vera koncertezett londoni zenekarával is, majd a Jónás Vera Experiment stúdióba vonult, hogy legújabb kislemezüket rögzítse. Ízelítőként az alábbi, Veráról készített videónkat ajánljuk.

 

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp