Muzulmán ikrek zsidók lettek és csatlakoztak az IDF-hez

Muzulmánként nevelkedtek, míg egy napon megtudták, az édesapjuk zsidó. Izraelbe költöztek, ahol áttértek a zsidó hitre annak ellenére, hogy sok atrocitás érte őket a kinézetük és a nevük miatt az utóbbi években.

Fatima és Zukra Islambakov ikertestvérek, 19 éve születtek Üzbegisztánban, édesanyjuk muzulmán.

Évekig muzulmán iskolába jártak, muszlimnak tekintették önmagukat, ám egy napon felfedezték zsidó gyökereiket. Akkor derült ki, hogy az édesapjuk zsidó, amikor egy napon a Zsidó Ügynökség képviselői megjelentek az otthonukban és felajánlották nekik, hogy aliázzanak Izraelbe.

Fatima és Zukra
Fatima és Zukra

Az ikrek szakítottak a helyi hagyományokkal, és elhatározták, hogy a családjukkal Izraelbe költöznek annak ellenére, hogy az izraeli törvények szerint muzulmánoknak számítottak. Mára azonban az Izraeli Védelmi Erőknél szolgálnak (IDF), mivel azóta áttértek a zsidó hitre és kérelmet nyújtottak be a névváltoztatásra is. Hamarosan már nem Fatimának és Zukrának, hanem Yaelnek és Nogának hívják majd őket. A vezetéknevüket Islambakovról Steinmanra cserélik.

Az ikrek számos megjegyzést kaptak a nevük és szokatlan kinézetük miatt az utóbbi években. Voltak olyan férfiak, akik szakítottak velük, amikor megtudták az életük történetét. Ennek ellenére az ikrek úgy érezték, szeretnének betérni, és zsidó nőként élni.

Az ikreket mind a muzulmán édesanya, mind az édesapa támogatta ebben a folyamatban.

Forrás: jspace.com

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp