Vallásközi ételosztásban vesz részt a Szim Salom Hitközség

Krisnásokkal, muzulmánokkal, buddhistákkal oszt együtt ételt a Szim Salom Progresszív Zsidó Hitközség október 18-án a Blaha Lujza téren. Az akcióban részt vevő felekezetek meg kívánják mutatni, hogy a gondoskodás, támogatás vallási hovatartozástól független, és bárki számára ajánlatos tevékenység.
Más közösségekkel együtt a Szim Salom Progresszív Zsidó Hitközség is részt vesz a Szegénység elleni küzdelem, valamint az Élelmezés Világnapja (október 16. és október 17.) kapcsán sorra kerülő nagyszabású vallásközi ételosztásban a Blaha Lujza téren október 18-án a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közösségének, mint ötletgazdának felhívására. Az akcióban részt vevő felekezetek meg kívánják mutatni, hogy a gondoskodás, támogatás vallási hovatartozástól független, és bárki számára ajánlatos tevékenység.

A résztvevő egyházak a segélyakciót személyes jelenlétükkel, pénzbeni vagy élelmiszer-adományaikkal támogatják. A kezdeményezéshez folyamatosan csatlakozó egyházak között megtalálhatjuk a Buddhista Misszió Arya Maitreya Mandalát, a Magyarországi Karma-kagyüpa Közösséget, a Magyarországi Muszlimok Egyházát, a Magyar Iszlám Közösséget, a Szim Salom Progresszív Zsidó Hitközséget, és az ötletgazda Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közösségét. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat szintén csatlakozott az akcióhoz, ők mozgó orvosi rendelő biztosításával segítik a résztvevők egészségügyi ellátását.

A Szegénység elleni küzdelem és az Élelmezés Világnapja jó lehetőséget kínál arra, hogy magunkba tekintsünk, hogy mi hol tudnánk saját kiadásainkon spórolni és miként tudnánk környezetünkben a mélyszegénységben élő embertársainkon segíteni. Fontos megemlíteni, hogy létezik a szegénységnek egy jellegzetes arca, csoportja, a fokozatosan elszegényedők, akiket úgy neveltek, hogy méltósággal, a legnagyobb nehézségben is kitartva éljenek, semmit sem mutatva kínjukból. Ezeket az embereket a különböző ellátó-szervezetek szakembereinek szükséges felkutatni, mert maguktól „nem kívánnak mások terhére lenni”.

A Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közösségének a vallásközi akcióról szóló teljes közleménye itt olvasható.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp