Rendkívüli ülésen mondatják le Zoltai utódját?

Újabb fordulat állt be a zsidó hitközségek élén zajló viszályokban. Szeptemberben a Mazsihisz kérte a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) közösségét, hogy hívja vissza a tisztségéből Schwezoff Dávid ügyvezető igazgatót. Most maga a BZSH elnöke hívott össze rendkívüli közgyűlést. Az Index információi szerint Tordai Péter, a Budapesti Zsidó Hitközség elnöke november elejére rendkívüli közgyűlést hívott össze, hogy a testület döntsön a BZSH ügyvezető igazgatójának sorsáról.

Schwezoff Dávid
Schwezoff Dávid

Tordai körlevélben tudatta a hitközség tagjaival, hogy fegyelmi eljárást indított Schwezoff Dávid ellen és kezdeményezte azonnali visszahívását. Az elnök és az ügyvezető igazgató viszonya eddig sem volt felhőtlen. Tordai a levélben visszautasította Schwezoff korábbi kijelentéseit, amelyekben az ügyvezető hazugnak és mutyistának nevezte.

Tordai Péter egy hónapja a Mazsihisz állásfoglalással kapcsolatban még úgy fogalmazott, hogy neki, mint a BZSH elnökének, “meg van kötve a keze”, hiszen Schwezoff kinevezéséről a közgyűlés határozott, és a közgyűlés bizalmat szavazott neki.

Forrás: index.hu

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp