Milliárdos lett egy egyszerű ötlettel

Elizabeth Holmes idén bekerült a világ leggazdagabb embereit felvonultató Forbes 400-as listába, amelyen ő a legfiatalabb nő, aki ráadásul önerőből lett vagyonos. Holmes cége a vérvételt forradalmasítja.

Elizabeth Holmes idén bekerült a világ leggazdagabb embereit felvonultató Forbes 400-as listába. Ráadásul ő a legfiatalabb nő rajta és a legfiatalabb nő a világon, aki saját erőből teremtette a 4,5 milliárd dollárnyi vagyonát, azaz nem örökségből, vagy szülei révén lett gazdag, hanem saját ötletéből.

Elizabeth Holmes
Elizabeth Holmes

Holmes az iskolára félretett pénzét forgatta be a vállalkozásába, ami egyébként alapjaiban rengeti meg az egészségügyet. És mindehhez csak 30 éves. Elizabeth Holmes a Stanford Egyetemre járt, amit másodéves korában otthagyott és a további tanulmányaira félretett pénzből megalapította cégét, ami mára Theranos néven félig az övé, félig a befektetőké, így az ő vagyona 4,5 milliárd dollárra rúg.

Holmes cége a vérvételt forradalmasítja, ugyanis az eddigi több fiolás, csak orvosnál végezhető hosszadalmas és sokszor ismételt, kellemetlen vérvételek helyett a Theranos előállt egy olyan megoldással, ami egyrészt sokkal kényelmesebb, mert elég hozzá egyetlen csepp vér, másrészt pedig olcsóbb, mint az eddig megszokott vizsgálatok.

A módszer szerint elég bemenni a gyógyszertárba, ahol szinte fájdalommentesen egy csepp vért vesznek az ujjbegyből, majd (a legtöbb vizsgákat esetében) már négy óra múlva megkapjuk a vérképet, amivel elmehetünk az orvoshoz, és ha még további vizsgálatok kellenek, azt is el tudják végezni ugyanabból az egyetlen csepp vérből.

A teljes cikk és további infók itt olvashatók.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp