Zsidó csoportokat bőszített fel az „Állat holokauszt” című kiállítás

Felháborítónak nevezeték egyes zsidó csoportok a Gold Coast kiállítását, amelynek egyik képén például egy tábori egyenruhába bújtatott birkacsorda volt látható, ahogy átmasírozott az Auschwitz-Birkenau koncentrációs tábor kapuján.

Az Állat Holokauszt nevet viselő művek Jo Fredriks képszűművész és aktivista alkotásai. Fredriks azt állítja, hogy tisztelettel nyúlt hozzá az auschwitzi túlélőktől származó idézetekhez, amelyeket szintén felhasznált az említett műveknél.

Fredriks a holokauszt szó használatával kapcsolatban is védte az álláspontját, „nem tudok jobb szót arra, amit ma művelünk az állatokkal”, mondta.

„Ez a kifejezés senkinek nem a tulajdona”, mondta Fredriks a The Australian-nek. „Nem szeretnék tiszteletlen lenni, de ezt nem sajátíthatják ki a zsidók.”

„A szó jelentése az én értelmezésem szerint a tömegmészárlás, az élet elvesztése, és ez történik ma az állatokkal. Minden héten két milliárd állatot kínzunk meg és ölünk meg. Ha ez nem holokauszt, akkor mi az?”

A B’nai B’rith Rágalmazásellenes Bizottság elnöke, Dvir Abramovich szerint a kiállítás címe több, mint nem megfelelő.

„Elfogadhatatlan párhuzamot vonni egy szándékos és szisztematikus népirtás és az állatok jogainak figyelmen kívül hagyása között. Ez a történelem meghamisítása és a holokauszt leegyszerűsítése”, mondta Abramovich. „A holokauszt nem marketing eszköz, és sosem szabad metaforaként használni bármilyen ügy hirdetése érdekében.”

„Ezzel Fredriks eljelentékteleníti a terrort és azoknak a millióknak a szenvedését, akik az áldozatai voltak az emberiség története legsötétebb korszakának” – mondta. Szerinte az állatok bántalmazása elítélendő, de a kiállítás eltorzítja a holokauszt jelentőségét, ezért megnehezíti azokat az erőfeszítéseket, amelyek arra irányulnak, hogy többé ne történhessen meg ilyesmi semmilyen csoporttal sem.

„Szeretném megkérni az alkotót, hogy kérjen bocsánatot a védhetetlen képi ábrázolásért és analógiáért”, tette még hozzá Abramovich.

Jo Fredriks

Jo Fredriks

Forrás: jspace.com

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp