Fiataloknak szóló weboldal indul a holokauszttal kapcsolatban

A Mi közöd hozzá? nevű új weboldalon bárki megoszthatja a holokauszttal kapcsolatos gondolatait. A fiatal írók célja a programmal az, hogy a sokszor elismételt, erejét vesztett szavak helyett valódi és személyes gondolkodás kezdődjön a holokausztról.

A Fiatal Írók Szövetsége Mi közöd hozzá? címmel induló kampányának weboldalán rövid videóüzenet formájában bárki megoszthatja a holokauszttal kapcsolatos gondolatait.

2014. szeptember 18-án, a magyar zsidóság deportálásának 70. évfordulója alkalmából, a Magyar Holokauszt Emlékév programsorozat részeként indult el a Fiatal Írok Szövetségének Mi közöd hozzá? című programja. A civil kezdeményezés elsősorban azokat a fiatalokat kívánja megszólítani, akik még nem igazán tudják, hogyan viszonyuljanak a 70 évvel ezelőtti eseményekhez.

A fiatal írók célja a programmal az, hogy a sokszor elismételt, erejét vesztett szavak helyett valódi és személyes gondolkodás kezdődjön a holokausztról. Ugyanis kizárólag érdemi társadalmi párbeszéddel előzhető meg, hogy a múlt tragédiái megismétlődjenek. Ennek a párbeszédnek az elindulásához szeretne hozzájárulni a www.mikozodhozza.hu weboldal.

A kampány alapját egy 11 rövidfilmből álló sorozat képezi, melyek folyamatosan jelennek meg majd a honlapon. A kisfilmekben – szociális munkástól a zenészig, szerkesztőtől a Fedél Nélkül-árusig – olyan emberek szólalnak meg, akiknek van személyes véleménye a témában. A filmek célja nem csupán egy-egy vélemény bemutatása, hanem arra irányuló ösztönzés is, hogy mások is osszák meg gondolataikat. Az üzeneteket a honlapra legfeljebb 2-3 perces videó formájában lehet majd feltölteni.

Az első kisfilmben Csányi Dóra, a Csimota Könyvkiadó főszerkesztője mondja el a véleményét.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp