„MÉZ ÉS ALMA ADOMÁNY” – Kampány a Jafféban!

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Ünnepeljük édes falatokkal a Rós Hásánát! De lehet-e gondtalanul gondolni a jövőre annak tudatában, hogy vannak zsidó családok, ahol nem jut ünnepi étel az asztalra? Aki megteheti, hozzon egy üveg mézet és egy kiló almát a rászorulóknak szeptember 23-ig!

Úgy szokás, hogy az ünnepestén mézbe mártott kaláccsal vagy mézbe mártott almával biztosítják a következő év békés kimenetelét, és annak szeszélyeit megzabolázva, gyarapodó természetét. De van, ahol a méz és alma ritkán szerepel a család napi menüjében.

A Jaffe Zsidó Családsegítő Szolgálat rajtuk szeretne segíteni, mégpedig egyszerűen! Felvállalja, hogy mézet és almát gyűjt azoktól, akik szívesen adományoznak, majd a beérkezett méz- és almaadagokat még az ünnepek előtt kiszállítja a gyereke(ke)t nevelő, szűkös anyagi körülmények közt élő családok számára.

A Rós Hásáná mindig jó alkalom arra, hogy saját magunkon és cselekedeteinken elmerengjünk. Megteszünk-e mindent, amit a lelkiismeretünk diktál?

Ha év közben nem jutott idő, energia a jótékony cselekedetekre, most megtehetjük. Elég bevinni egy (kereskedelmi forgalomban vásárolt, zárt csomagolású) üveg mézet és egy kiló almát a Jaffe Zsidó családsegítő Szolgálatba vagy a Bálint Házba…

És hogy mi a jutalmunk?

Az a határozott jó érzés, hogy sok gyerek bizakodó jövője éppen a mézes alma felejthetetlen ízétől lesz sokkal valószerűbb.

Gyűjtési pontok 2014. szeptember 23-ig:

Jaffe Családsegítő Központ, 1075 Budapest, Síp utca 17., munkanapokon 9 és 17 óra között

Bálint Ház, 1065 Budapest, Révay utca 16., hétfőtől csütörtökig 10 és 20 óra között

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp