„MÉZ ÉS ALMA ADOMÁNY” – Kampány a Jafféban!

Ünnepeljük édes falatokkal a Rós Hásánát! De lehet-e gondtalanul gondolni a jövőre annak tudatában, hogy vannak zsidó családok, ahol nem jut ünnepi étel az asztalra? Aki megteheti, hozzon egy üveg mézet és egy kiló almát a rászorulóknak szeptember 23-ig!

Úgy szokás, hogy az ünnepestén mézbe mártott kaláccsal vagy mézbe mártott almával biztosítják a következő év békés kimenetelét, és annak szeszélyeit megzabolázva, gyarapodó természetét. De van, ahol a méz és alma ritkán szerepel a család napi menüjében.

A Jaffe Zsidó Családsegítő Szolgálat rajtuk szeretne segíteni, mégpedig egyszerűen! Felvállalja, hogy mézet és almát gyűjt azoktól, akik szívesen adományoznak, majd a beérkezett méz- és almaadagokat még az ünnepek előtt kiszállítja a gyereke(ke)t nevelő, szűkös anyagi körülmények közt élő családok számára.

A Rós Hásáná mindig jó alkalom arra, hogy saját magunkon és cselekedeteinken elmerengjünk. Megteszünk-e mindent, amit a lelkiismeretünk diktál?

Ha év közben nem jutott idő, energia a jótékony cselekedetekre, most megtehetjük. Elég bevinni egy (kereskedelmi forgalomban vásárolt, zárt csomagolású) üveg mézet és egy kiló almát a Jaffe Zsidó családsegítő Szolgálatba vagy a Bálint Házba…

És hogy mi a jutalmunk?

Az a határozott jó érzés, hogy sok gyerek bizakodó jövője éppen a mézes alma felejthetetlen ízétől lesz sokkal valószerűbb.

Gyűjtési pontok 2014. szeptember 23-ig:

Jaffe Családsegítő Központ, 1075 Budapest, Síp utca 17., munkanapokon 9 és 17 óra között

Bálint Ház, 1065 Budapest, Révay utca 16., hétfőtől csütörtökig 10 és 20 óra között

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp