Komolyan készül a Maccabi VAC a Maccabi Európa-bajnokságra

50-60 fős csapattal utazik majd a Maccabi VAC Berlinbe, a 2015-ös Maccabi Európa-bajnokságra. A tervek szerint junior és parasportolók is utaznak majd velük. Októberre elkészül a szervezet megújult honlapja, amelyen rengeteg információ lesz a jelentkezéssel kapcsolatban. Bár a pontos program még nem ismert, azt már most tudni, hogy a megnyitónak a Waldbühne ad otthont. Az is ismert, hogy a szervezők lényegesen többet szeretnének, mint „csupán” versenyeket. Lesznek kulturális programok, amelynek keretein belül, augusztus 2-án egy nagyszabású – rasszizmus és antiszemitizmus elleni – koncertet rendeznek számos ismert fellépővel és sportolóval.

A tervezett „Játsszunk együtt” mottóval több, érdekes (sport)program vár a résztvevőkre, illetve nézőkre. Néhányat már elárultak a szervezők: a junior teniszezők csapata játszhat egy profi teniszezőkből álló csapat ellen.

De kerekesszékes teniszezők számára is rendeznek érdekes bemutató meccset. Továbbá, több, korábbi Bundesliga játékosból álló csapat is megmérkőzik a résztvevőkből összeállított labdarúgó „válogatottal”. A berlini női gyeplabdázók a torna legjobbjaival „küzdenek” meg. Szerepet kaphat a kosárlabda Euroliga egyik stabil résztvevője, az Alba Berlin is. Sőt, a tervek szerint a többszörös Euroliga győztes, Maccabi Tel Aviv is ott lehet Berlinben.

Nem csak a szervezést veszik már most komolyan a nemzeti olimpiai bizottság támogatását is magukénak tudható németek! Már a versenyzőik is javában készülnek a megmérettetésre. Nemrég több sportág képviselői (vívók, tornászok, úszók stb.) Duisburgban edzőtáboroztak. Az úszók tréningjein pedig megjelent, a korábban dél-afrikai, majd német színekben, normál medencében olimpiai és világbajnoki bronzig jutó, illetve Eb aranyig, rövidpályán több világbajnoki és Európa-bajnoki elsőséget begyűjtő Sarah Poewe. Aki amellett, hogy 1936 óta az első német-zsidó olimpiai érmes, magyar vonatkozással is bír, hiszen hosszú ideig Tőrös Károly volt a mestere.

– Az izraeli Maccabiah 2013 után ismét készül a kontinens kiemelkedő versenyére, a EMG 2015-re – kezdte Jusztin Ádám, a Maccabi VAC elnöke. – A szimbolikus helyen számos versenyszámban szeretnénk megméretni magunkat. Sajnos sok olyan sportág hiányzik a programból, amely számunkra sikereket hozott az elmúlt években. Ilyen például a torna a karate és a birkózás. Ennek ellenére reméljük, hogy akár csapatsportokban, akár egyéniben kimagaslót tudunk majd alkotni. Teveink szerint 50-60 fős delegáció utazhat majd Berlinbe. A delegáció utazásának előkészítése a napokban zárul több . Bízunk benne, hogy junior és senior versenyzőket is tudunk vinni Berlinbe úgy, mint két éve Izraelbe. Májusra elkészül a megújult honlapunk, s azon rengeteg információt szeretnénk megosztani az egyesültről, de a versenyről is. S persze a szakosztályaink munkájáról és arról, miként lehet csatlakozni hozzánk

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp